2021 Tarım Komisyonu Kanun Tasarısı Toplantısında Belediyelere Süre Verilmesine İtirazlarımız Kabul Edilmedi.
Tarih: 28/09/2022
HERKESİN ÖNEMLE BİLGİSİNE: TBMM Hayvan Hakları Komisyonu raporunda bütün belediyelerin acilen bakımevi kurup KISIRLAŞTIRMA yapmaları yer almasına rağmen, Kanun TASARISINI hazırlayan Yunus Kılıç ve süreçte etkili olan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, hangi amaçla BİLİNMEZ, belediyelere 4,5 yıla yaklaşan yeni süreler verdiler. 2021 Temmuz ayında Tarım Komisyonu Kanun Tasarısı toplantısındaki itirazlarımız kabul edilmedi.
Bugün BÜTÜN KÖPEKLER öldürülsün diye başlatılan KANLI HAREKETİN o günlerde temeli zaten atılmıştı. İzleyin, izletin, Yunus Kılıç ve Fatma Şahin başta olmak üzere, o komisyonda sessiz kalan tüm muhalefet partileri de dahil olmak üzere SORGULAYINIZ.
Nesrin Çıtırık. HayKonfed Başkanı
====== (TBMM de Tarım Komisyonu 2021 Temmuz Toplantısındaki konuşma metnim:) 2004 Yılında giyotin gibi bir kanun çıktı, sahipsiz hayvanlar açısından, vurguluyorum. Birincisi TCK da değildi, ikincisi belediyelere yaptırım yoktu sayın vekilim. Belediye yapmadığı zaman bir merci yok, "belediye niçin kısırlaştırma yapmıyorsun" diyecek.
Şimdi 17 yıldır sayın vekilim, bakımevi kurmayan, bu yasada çok açık olarak her belediye bakımevi kurar ve kısırlaştırma yapar diyor. Ben sizlere soruyorum bu taslağı hazırlayanlara. 17 yıldır bakımevi kurmayan benim devletimin söz geçiremediği belediyelere niçin bir 4 YIL DAHA veriyorsunuz bakımevi kurmak için?
Niçin büyük belediyelere 2,5 sene daha veriyorsunuz bakımevi kurmak için? İkide bir para diyorsunuz. Bu belediyelerin paraya boğulduğunu hepimiz biliyoruz.
Belediyelerde para sorunu yok. Ankara, İstanbul, izmir, Aydın, Gaziantep, Kayseri bu belediyelerde para sorunu mu var? Sizce bu belediyelerin para ihtiyacı mı var?
İstediğimiz basit, BAKIMEVİ ve KISIRLAŞTIRMA MERKEZİ...