Sahipsiz hayvanlar sokaklarda, kırsalda, atıldıkları ormanlarda AÇLIKLA savaşırken, tonlarca artık yemek ve gıda çöpe gidiyor. "Yemekler ÇÖP Olmasın Kampanyası" çerçevesinde, Hastane, Restoran, Otel, Market, Yemekçilik Firmaları. Büyük Kuruluşlar ve AVM lere, YEMEK ve GIDA artıklarını SAHİPSİZ HAYVANLAR için vermelerini alttaki ÖRNEK YAZI ile bizzat baş vurarak talep edelim. Gerektiğinde bize ulaşırsanız referans oluruz. Nesrin Çıtırık / HayKonfed Başkanı.
NOT: Bu yemeklerin alınması için belediyelerden yasal hakkınız olarak ARAÇ tahsis edilmesini talep edebilirsiniz. Belediyelerden araç tahsisine dayanak olan yasa maddeleri en altta sunulmuştur.
==============================
KURUMLARA ARTIK YEMEK İÇİN ÖRNEK YAZI,
==============================
SAYIN KURUM YETKİLİSİ,
Betonlaştırılan şehirlerde yaşam alanlarını işgal ettiğimiz SAHİPSİZ HAYVANLAR büyük ölçüde açlıkla savaşmaktalar. Öte yandan tonlarca yemek, ekmek ve gıda ürünü artığı çöpe atılmaktadır.
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu HayKonfed tarafından başlatılmış olan "Yemekler ÇÖP Olmasın Kampanyası" çerçevesinde, kurumunuzda olabilecek hem yemek artıkları ve insanlar tarafından tüketilme özelliğini kaybetmiş gıda ürünlerinin sahipsiz hayvanların beslenmesi için ayrılması ve tarafımıza verilmesi hususunun değerlendirmeye alınmasını sosyal sorumluluk çerçevesinde bilgi ve takdirlerinize sunmak isteriz.
Saygılarımızla..
İSİM, TC KİMLİK..
==============================
Kurumlardan ARTIK YEMEK alma konusunda BELEDİYELERDEN araç talebinize dayanak olacak yasa maddeleri aşağıdadır, öğreniniz, bu maddeler ile belediyenize baş vurunuz. Sıkıntı olması durumundan bize ulaşınız.
Nesrin Çıtırık/ HayKonfed Başkanı
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Yönetmeliğinde:
==== MADDE 7 – (1) "Belediyeler; d) Sahipsiz hayvanların beslenmesi amacıyla, bölgesinde bulunan lokanta, işyeri ve fabrikaların sahiplerinin uygun görmesi halinde işletmelerinde ve mutfaklarında oluşan hayvan beslemeye elverişli besin maddelerinin TOPLANMASIYLA yükümlüdür" hükmü vardır.
===== MADDE 11 – (1) Yerel hayvan koruma görevlileri; b) "Bölgelerindeki lokanta, iş yeri ve fabrika gibi kuruluşlardaki besin maddelerinden sahipsiz hayvanların faydalanmasını ilgili belediye ile İŞBİRLİĞİ içinde gerçekleştirmekle", hükmü vardır.
===== MADDE 21 – (1) "d) .......Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur" hükmü vardır.