Bu olayda belediye işçisi, Kaman Belediyesinin NARKOTİK ilaçlar ile ilgili kanunları ve ayrıca işveren konumunda olan belediye başkanı Erhan Talu’nun Veteriner Hekim olmayan belediye işçilerine görev ve yetkileri olmadan UYUŞTURUCU ilaçları uygulattırarak İş Güvenliği ve Sağlığı Yasalarını İHLAL ettiğini İSPATLADI!
Başıboş köpek ihbarı ile harekete geçen Köpek toplama ekibinde görevli T.T, silahta bulunan UYUŞTURUCU OKU VURACAĞI hayvan yerine kendisine ateşleyerek yoğun bakıma alındı ..
http://www.bursahaber.com/
==============================
Valilik Makamınızca konuya dair haberde yer alan olayın DELİL olarak kabul edilerek aşağıdaki hususlar çerçevesinde soruşturma açılıp ayrıca UYUŞTURUCU ilaçları görev ve yetkisi olmayan kişilere uygulattıran, araçlarda taşıtan belediye yetkilileri hakkında ADLİ İŞLEM başlatılmasının sağlatılmasını talep ediyoruz
1.Hayvanları Koruma Kanunu, sahipsiz kedi ve köpeklerin hangi koşullarda toplanacağının çerçevesini ve koşullarını belirleyerek hükme bağlamış olmasına rağmen Kaman Belediyesi, kısırlaştırma ve tedavi olmayan RUHSATSIZ bakımevine yasaya aykırı olarak sahipsiz hayvanları toplatmakta ve toplatılan bu hayvanların akıbetleri bilinmemektedir. UYUŞTURUCU ilaçlarla toplanan hayvanların akıbetlerinin araştırılması üzere Kırşehir DKMP tarafından Kaman Belediye Veteriner İşleri Müdürüne bu hususta soruşturma açılmasının sağlatılmasını talep ediyoruz
2. UYUŞTURUCU türevi olan ’’Psikotropik ve Narkotik ilaçları’’, hayvanları yakalatmak amacıyla görev ve yetkisi olmayan belediye görevlilerine uygulattırarak, belediye araçlarında serbestçe taşıtarak 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu Madde 13- 14 ve TCK. 188. Maddeleri ilgili fıkralarında yer alan yasal hükümleri ihlalden Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu ve Veteriner Güler Ahat hakkında adli ve idari işlem başlatılmasının sağlatılmasını talep ediyoruz.
3.Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından belediyeye kayıtlı olan ’Psikotropik ve Narkotik ilaçların’, denetlenerek, vatandaşların, tüm çalışanların, gönüllü ve STK ların ifadelerine başvurup, adli soruşturmaya izin verilerek işlem başlatılmasını talep ediyoruz.
4. Emniyet Genel Müdürlüğü, Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı resmi yazısında bildirildiği üzere (ek ), Kaman Emniyet ve Jandarma birimleri tarafından Belediye toplama araçlarında düzenli olarak arama yapılmasını ve veteriner hekimin olmadığı araçlarda ilacın taşınması suiistimaline dair yasal hükümler gereğince işlem başlatılmasının sağlanmasını talep ediyoruz..
5 6331 Sayılı İŞ Sağlığı ve Güvenliği Yasasını göz ardı ederek, uyuşturucu ilaçları görev ve yetkileri olmadıkları halde uygulamakta görevlendirilen belediye görevlileri için, emri veren ve işveren konumunda olan belediye başkanı ve ilgili başkan yardımcısı hakkında Çalışma , Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığından soruşturma açılmasının sağlanmasını talep ediyoruz.
6. Yasal hükümlere tabii olarak belediye Veteriner hekimine teslim edilen uyuşturucu ilaçları, yasal sorumluluğu olduğu halde yetkisiz kişilere uygulattıran veteriner işleri müdürü hakkında Belediye Teftiş Kurulu Müdürlüğünce ‘’görevini kötüye kullanmaktan’’ soruşturma açılmasının sağlanmasını talep ediyoruz
7. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Madde 9 hükümleriyle bağlı olduğu mevzuatlara aykırı çalışan belediye veteriner işleri müdürü hakkında bu madde hükümlerince ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerince görevini kötüye kullanmaktan soruşturma açılmasını talep ediyoruz.
Valilik makamınızca yürütülmesini talep ettiğimiz soruşturmalar ve yapılan işlemler hakkında 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımızla arz ederiz.
İsim Soyad:
TC No :
EK..1…5996 Sayılı VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU
MADDE 13- (1) (3) Psikotropik ve narkotik veteriner tıbbî ürünleri, bu Kanun hükümlerine ilave olarak uyuşturucularla ilgili özel kanunlara da tâbidir. Bu ürünler sadece klinisyen veteriner hekimlere, veteriner fakültelerinin ilgili birimlerine satılabilir, sadece veteriner hekimler tarafından uygulanır ve Bakanlığın izni olmadıkça devredilemez ve satılamaz. Bu ürünler için azaltılmış olsa dahi tanıtım numunesi hazırlanamaz
Veteriner tıbbî ürünlerin uygulanması
MADDE 14- (2) Veteriner tıbbî ürünler, kullanıma arz edilen hâliyle, etiket ve prospektüs bilgilerine göre uygulanır. Buna aykırı uygulamalarda sorumluluk, uygulayana ve uygulanmasına izin verene aittir.
Ek..2 .. TÜRK CEZA KANUNU UYUŞTURUCU MADDE SUÇLARI (TCK.188 )
(3) Uyuşturucu veya uyarıcı maddeleri ruhsatsız veya ruhsata aykırı olarak ülke içinde satan, satışa arz eden, başkalarına veren, nakleden, depolayan, satın alan, kabul eden, bulunduran kişi, beş yıldan onbeş yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
6) Üretimi resmi makamların iznine veya satışı yetkili tabip tarafından düzenlenen reçeteye bağlı olan ve uyuşturucu veya uyarıcı madde etkisi doğuran her türlü madde açısından da yukarıdaki fıkralar hükümleri uygulanır.
8) Bu maddede tanımlanan suçların tabip, diş tabibi, eczacı, kimyager, veteriner, sağlık memuru, laborant, ebe, hemşire, diş teknisyeni, hastabakıcı, sağlık hizmeti veren, kimyacılıkla veya ecza ticareti ile iştigal eden kişi tarafından işlenmesi hâlinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.
Ek..3..Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Daire Başkanlığı Analiz ve Değerlendirme birimi Resmi Yazısı
ASLININ AYNIDIR
Uyuşturucu ile Mücadele DB Analiz ve Değerlendirme
Emniyet Genel Müdürlüğü Kurumsal E-Posta Servisi
Ek..4. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü RESMİ YAZISI
ASLININ AYNIDIR
Ek:5.. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü RESMİ YAZISI
ASLININ AYNIDIR
T.C. GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI
Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü
10. Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmeliğin 41 inci maddesinin 3 üncü fıkrası kapsamında veteriner tıbbi ürün temin izni alan kamu kurum ve kuruluşları bu çerçevedeki faaliyetleri bakımından Bakanlık denetim elemanları ve ilgili kamu kurum ve kuruluşunun görevlendireceği bir personel tarafından birlikte denetlenir ve denetim sonucunda düzenlenecek rapor Bakanlık ve ilgili kamu kurumunun yönetimine sunulmak üzere imza altına alınır. Tespit edilen uygunsuzluklarla ilgili olarak 5996 sayılı Kanun ve Veteriner Tıbbi Ürünler Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.
Ek..6..6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası
MADDE 4 – (1) İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede; b) İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlar. c) Risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır. ç) Çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alır. d) Yeterli bilgi ve talimat verilenler dışındaki çalışanların hayati ve özel tehlike bulunan yerlere girmemesi için gerekli tedbirleri alır. (2) İşyeri dışındaki uzman kişi ve kuruluşlardan hizmet alınması, işverenin sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. (3) Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği alanındaki yükümlülükleri, işverenin sorumlulukları.