Valilerimizin Bilgisine: ​Belediyeler BARINAK ya da BAKIMEVİ değil KISIRLAŞTIRMA MERKEZLERİ Kurmalı.

Tarih: 30/04/2019

syn_valilerimiz_kisirlastirmaBelediyeler DEVASA ÖLÜM KAMPI BARINAKLAR oluşturarak ÖRTÜLÜ KATLİAMLAR yapmayı planlıyorlar ve Tarım Bakanlığı da destekliyor. İlçeler ise bir yerleri çevirip hayvanların aç sefil ve hastalıkla mücadele ettikleri derme çatma bakımevleri kuruyorlar. İlçelerde BAKIMEVİ asla kurulmamalıdır.  Yapılması gereken:

1. İlçelerde KISIRLAŞTIRMA MERKEZLERİ kurulması,
2. İl merkezlerinde ise KISIRLAŞTIRMA da yapılan Orta Ölçekli HAYVAN HASTANELERİ kurulması,
3. Büyükşehirlerde ise sadece tedavi yapılan TAM TEŞEKKÜLLÜ HAYVAN HASTANELERİ kurulmasıdır.
4. İl Merkezleri ve Büyükşehirlerde, sadece mağdur hayvanların ömür boyu yaşayacakları DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ kurulmalıdır. İlçelerdeki mağdur hayvanlar da bu DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİNE getirilmelidir.
Acilen, Sayın Valilere Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonunun BİLGİLENDİRME YAZISINI yollayınız, randevu alarak görüşünüz, Trabzon, İBB Kısırkaya, Kocaeli, Afyon, Denizli, Balıkesir gibi büyük illerde kurulan DEVASA BARINAKLARIN asla çözüm getirmediğini,  sahipsiz hayvan sayısının da KATLİAMLARIN da artarak devam ettiğini anlatınız.
Nesrin Çıtırık/ HayKonfed Başkanı

==================

DEĞERLİ VALİLERİMİZ,

Sahipsiz hayvan sorununda TEK ÇÖZÜM etik ve bilimsel koşullarda KISIRLAŞTIRMA yapılmasıdır.
Devasa barınaklar asla çözüm değildir. Yurt çapında milyonlarla ifade edilen sahipsiz hayvanların konacağı bakımevleri oluşturmak ve sürdürmek karşılanamaz bütçeler gerektireceği için MÜMKÜN değildir, ÇÖZÜM değildir.
Her il ve ilçe KISIRLAŞTIRMAYI kendi sınırları içinde yapmalıdır. Başka bir şehre kısırlaştırma amacı ile hayvanları götürme ise belediyelere BAŞKA ŞEHİRLERE ve YABANA köpek ve kedileri atma imkanı sağladığından, asla doğru değildir.
Bunun sağlanması için siz Sayın Valimiz başkanlığında, tüm belediye başkanlarının katılımı ile İL HAYVANLARI KORUMA KURULU toplanması ve bu kararların orada alınması naçizane önerimizdir.

Bu bağlamda TALEPLERİMİZ:

1. Öncelikle, 2004 Yılında çıkan Hayvanları Koruma Kanunu'nun AMİR HÜKMÜ olan KISIRLAŞTIRMA için tüm İLÇELERDE küçük ölçekli "KISIRLAŞTIRMA ve Acil Tedavi Merkezi" kurulmalıdır. Bu merkezlerde etik ve tıbbi koşullarda KISIRLAŞTIRMAYI yoğun biçimde yapacak veteriner hekimler görevlendirilmelidir. İlçelerde kesinlikle BAKIMEVİ veya BARINAK kurulmamalıdır. Mağdur sakat sokakta yaşamını sürdüremeyecek hayvanlar büyükşehir ve İl merkezlerinde kurulacak olan DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ'ne yollanmalıdır. İlçelerin "kısırlaştırma bahanesi" ile belediye sınırları dışına köpek çıkarmaları önlenmelidir.

2. Büyükşehir ve il merkezlerinde ise tam teşekküllü ve gerekli sayıda Veteriner Hekim, Veteriner Teknikeri ve elemanın istihdam edildiği HAYVAN HASTANESİ kurulmalıdır. Büyükşehirlerdeki HAYVAN HASTANELERİNDE kısırlaştırma yapılmamalıdır. İllerdeki HAYVAN HASTANELERİNDE ise sadece il merkezindeki hayvanlar kısırlaştırılmalıdır.

3. Ayrıca, büyükşehir ve il merkezlerinde mağdur hayvanlar için ömür boyu yaşayacakları koşullarda DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ oluşturulmalıdır. İlçelerdeki mağdur hayvanlar bu Düşkün Hayvanlar Evine getirilmelidir.

4. Hayvanların toplanmasını amaçlayan 1000 lerce hayvanın konacağı DEVASA BAKIMEVLERİ kesinlikle kurulmamalıdır. Büyük bakımevlerinin karşılanamaz BÜYÜK bütçelerinden dolayı, belediyeler barınağa götürme kılıfı ile, çoğu kez öldürmekte, bir kısmını da çöplüklere, ıssız yabana, kırsala, dağlara ve başka ilçelere atmaktadırlar. Köpekler oralarda hızla üreyip çoğalmaya devam etmektedirler. Bu nedenle köpek ve kediler ASLA KENDİ BULUNDUKLARI belediye sınırları dışına çıkartılmamalıdır. Devasa bakımevlerinin kurulduğu Trabzon, Balıkesir, Afyon, Denizli, Kocaeli gibi şehirlerde, sahipsiz hayvan sorunu çözülmediği gibi, aksine ilçeler arası birbirlerine köpek atma daha çok artmış ve buna paralel olarak  sahipsiz hayvan sayısında PATLAMA olmuştur.

5. Bütün ilçe belediyeleri ve il merkezleri istisnasız KISIRLAŞTIRMA yapmalı ve Hayvanları Koruma Kanunu'nu uygulamalı, uygulamayan belediyeler üzerinde ise İDARİ YAPTIRIM uygulanmalı, hayvanları yabana dağa taşa atan veya öldüren belediye görevlileri cezalandırılmalı, hayvanların sokaklardaki yaşamını desteklemelidir.

Bu çalışmaların, Gönüllü Kuruluşlar, STK lar ve Veteriner Hekim Odaları ile iletişim kurularak yapılması, hizmetin başarılı olması için olmazsa olmaz bir husustur.
Saygılarımızla...

Nesrin Çıtırık
HayKonfed Başkanı
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu
05334458803

Genel İçerik
Tavport Ayrıcalıklı, hızlı ve güvenli online seyahat sitesi
Her Rezervasyon
Hayvan Dostlarımızı
Sevindiriyor!
Omron Endüstriyel Otomasyon
Hayvan Refahını
Sağlamak İnsanlık
Görevidir.
haykonfed.org
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram