Belediyelerin Günlük Ortalama Kısırlaştırma Sayısı Sadece 1. Çözüm İçin Valiliklere Ekli Yazıyı Yollayınız.

Tarih: 28/06/2019

kisirlastirma_mrk_krulmaliİl Hayvanları Koruma Kurulu, Vali Başkanlığındatoplanarak "İLÇELERE KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ MERKEZLERİ, "İLLERE ORTA ÖLÇEKLİ HAYVAN HASTANESİ ve DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ", "BÜYÜKŞEHİRLERE TAM TEŞEKKÜLLÜ HAYVAN HASTANELERİ ve DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ" kurulması kararını alması talebimizi içeren ÖRNEK yazı.

Değerli Hayvan Severler,
Ankara, İstanbul ve İzmir'deki İLÇE BELEDİYELERİNİN yıllık resmi kısırlaştırma sayılarına göre, her üç şehirde de GÜNLÜK ORTALAMA KISIRLAŞTIRMA SAYISI SADECE 1 yani BİR köpek‼️
Oysa bir ilçede köpek sayısının kontrol altına alınması için her ilçenin ayrı ayrı günde asgari 18 KÖPEK KISIRLAŞTIRMASI GEREKİRDİ.‼️
Belediyeler yasanın ana hükmü olan KISIRLAŞTIRMAYI yapmak yerine, DEVASA ÖLÜM KAMPI BARINAKLAR oluşturarak ÖRTÜLÜ KATLİAMLAR yapmayı planlıyorlar. ‼️İlçeler ise bir yerleri çevirip hayvanların aç sefil ve hastalıkla mücadele ettikleri derme çatma bakımevleri kuruyorlar. ‼️

15 yıldır yasanın emrettiği koşullarda bakımevi kurmayan, kısırlaştırma yapmayan, barınaklarda 50-100 hayvanı bile açlık, hastalık ve pislik içinde öldüren belediyeler, 1000 lerce hayvana elbette bakmayacaklar ve DEVASA BAKIMEVLERİNİ YOK ETME kılıfı olarak kullanacaklar.
Sahipsiz hayvan sayısını daha da artıracak olan, hayvanların toplanıp doldurulacakları  ve öldürmeye kılıf olacak BÜYÜK BAKIMEVLERİNE şiddetle karşıyız.

Kısırlaştırma olmadığı sürece, büyükşehirlerdeki 100 000 lerce hayvanı koyacak bakımevleri olamayacağına göre, BELEDİYELER yok etmeye devam edecekler.

Bu nedenle KISIRLAŞTIRMA MERKEZLERİ ve HAYVAN HASTANELERİ kurulması olayın STK lar ve gönüllüler olarak bizler takip etmeli ve talep etmeliyiz.

SİSTEM OLARAK YAPILMASI GEREKEN:
1. İlçelerde etik ve tabbi koşullarda kısırlaştırma yapılacak KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ MERKEZLERİ kurulacak. İlçelerde bakımevi barınak kesinlikle olmayacak.
2. İl merkezlerinde ise KISIRLAŞTIRMA da yapılan Orta Ölçekli HAYVAN HASTANELERİ kurulması ve DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ kurulmasıdır.
3. Büyükşehirlerde ise sadece tedavi yapılan TAM TEŞEKKÜLLÜ HAYVAN HASTANELERİ ve DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ  kurulmasıdır.
4. İl Merkezleri ve Büyükşehirlerde kurulacak DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİNDE sadece mağdur hayvanların ömür boyu yaşayacakları koşullar olacaktır. İlçelerdeki mağdur, sakat, evinden atılmış, sokakta yaşamına sürdüremeyecek hayvanlar BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİNE getirilmelidir.

Acilen, Valiliklere ana yazı ile İL HAYVANLARI KORUMA KURULUNUN Vali başkanlığında ve tüm belediye başkanlarının ve kurul üyesi STK ların katılımı ile toplanıp, bu kararları almalarını talep ediniz.
Valiye olan yazınızı,  bilgilendirme ve gereği için Bakanlık, TBMM Komisyonları, Basın ve İLGİLİ KURUMLARI da ekleyerek, yerel sorunlara uyarlayıp  yollayınız.
Trabzon, İBB Kısırkaya, Kocaeli, Afyon, Denizli, Balıkesir gibi büyük illerde kurulan DEVASA BARINAKLARIN asla çözüm getirmediğini, sahipsiz hayvan sayısının da KATLİAMLARIN da artarak devam ettiğini anlatınız.

Nesrin Çıtırık/ HayKonfed Başkanı

==================
VALİLİK MAKAMINA ÖRNEK YAZI. (DKMP Mail adresleri aşağıda, şehirlerinizde vali adresini sizin bulmanız gerek)
======================

VALİLİK MAKAMINA,

Sahipsiz hayvan sorununda TEK ÇÖZÜM etik ve bilimsel koşullarda KISIRLAŞTIRMA yapılmasıdır.
Yurt çapında milyonlarla ifade edilen sahipsiz hayvanların konacağı bakımevleri oluşturmak ve sürdürmek karşılanamaz bütçeler gerektireceği için MÜMKÜN değildir, ÇÖZÜM değildir.
Her il ve ilçe KISIRLAŞTIRMAYI kendi sınırları içinde yapmalıdır. Başka bir şehre kısırlaştırma amacı ile hayvanları götürme ise belediyelere BAŞKA ŞEHİRLERE ve YABANA köpek ve kedileri atma imkanı sağladığından, asla doğru değildir.
Bunun sağlanması için siz Sayın Valimiz başkanlığında, tüm belediye başkanlarının bizzat katılımı ile İL HAYVANLARI KORUMA KURULU toplanması ve bu kararların orada alınması naçizane önerimizdir.

Bu bağlamda TALEPLERİMİZ:
1. Öncelikle, 2004 Yılında çıkan Hayvanları Koruma Kanunu'nun AMİR HÜKMÜ olan KISIRLAŞTIRMA için tüm İLÇELERDE küçük ölçekli "KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ Merkezi" kurulmalıdır. Bu merkezlerde etik ve tıbbi koşullarda KISIRLAŞTIRMAYI yoğun biçimde yapacak veteriner hekimler görevlendirilmelidir. İlçelerde kesinlikle BAKIMEVİ veya BARINAK kurulmamalıdır. Mağdur sakat sokakta yaşamını sürdüremeyecek hayvanlar büyükşehir ve İl merkezlerinde kurulacak olan DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ'ne yollanmalıdır. İlçelerin "kısırlaştırma bahanesi" ile belediye sınırları dışına köpek çıkarmaları önlenmelidir.

2. İl merkezinde ise, gerekli sayıda Veteriner Hekim, Veteriner Teknikeri ve elemanın istihdam edildiği ORTA ÖLÇEKLİ HAYVAN HASTANESİ kurulmalıdır. Ayrıca, mağdur hayvanlar için DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ kurulmalıdır.

3. Büyükşehirde TAM TEŞEKKÜLLÜ HAYVAN HASTANESİ KURULMALIDIR. Ayrıca, mağdur hayvanlar için DÜŞKÜN HAYVANLAR EVİ kurulmalıdır.

4. Hayvanların toplanmasını amaçlayan 1000 lerce hayvanın konacağı DEVASA BAKIMEVLERİ kesinlikle kurulmamalıdır. Büyük bakımevlerinin karşılanamaz BÜYÜK bütçelerinden dolayı, belediyeler barınağa götürme kılıfı ile, çoğu kez öldürmekte, bir kısmını da çöplüklere, ıssız yabana, kırsala, dağlara ve başka ilçelere atmaktadırlar. Köpekler oralarda hızla üreyip çoğalmaya devam etmektedirler. Bu nedenle köpek ve kediler ASLA KENDİ BULUNDUKLARI belediye sınırları dışına çıkartılmamalıdır. Devasa bakımevlerinin kurulduğu Trabzon, Balıkesir, Afyon, Denizli, Kocaeli gibi şehirlerde, sahipsiz hayvan sorunu çözülmediği gibi, aksine ilçeler arası birbirlerine köpek atma daha çok artmış ve buna paralel olarak sahipsiz hayvan sayısında PATLAMA olmuştur.

5. Bütün ilçe belediyeleri ve il merkezleri istisnasız KISIRLAŞTIRMA yapmalı ve Hayvanları Koruma Kanunu'nu uygulamalı, uygulamayan belediyeler üzerinde ise İDARİ YAPTIRIM uygulanmalı, hayvanları yabana dağa taşa atan veya öldüren belediye görevlileri CEZALANDIRILABİLMELİ hayvanların sokaklardaki yaşamını desteklemelidir.

Bu çalışmaların, belediyelerce  STK lar, gönüllüler ve Veteriner Hekim Odaları ile iletişim kurularak yapılması, hizmetin başarılı olması için olmazsa olmaz bir husustur.
Taleplerimize ilişkin tarafımıza bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.

T.C/ İSİM SOYİSİM

==========================
Valiye olan yazıya EK OLARAK DKMP adreslerini de cc yapınız.

DKMP <[email protected]>,
[email protected],
[email protected],
[email protected],
[email protected].tr,
[email protected],
erdem.ismetoglu@tarimorman.gov.tr,
[email protected],
dogakorumahayvanhaklari <[email protected]>,
[email protected].tr,

Genel İçerik
Tavport Ayrıcalıklı, hızlı ve güvenli online seyahat sitesi
Her Rezervasyon
Hayvan Dostlarımızı
Sevindiriyor!
Omron Endüstriyel Otomasyon
Hayvan Refahını
Sağlamak İnsanlık
Görevidir.
haykonfed.org
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram