İstanbul’da “İBB ile İLÇELER” arasında, hizmet protokolü kullanılarak 100.000 lerce köpeğin YOK EDİLDİĞİNİ bizzat İBB nin resmi sitesindeki RAKAMLAR ile ispat ediyoruz. Biz bunu ispat ettiğimizden beri İBB Veterinerlik nasıl ŞAHANE hizmet verdiği ve hayvanları ne kadar çok sevdikleri konusunda REKLAMLARA başladı, VETBÜS ler çıkardı. Yok edilen 100 000 lerce hayvanın üstü kapatılmaya çalışılıyor. Paylaşın, dağıtın ve yazışmaya katılın.
==============================
Kamuoyu Bilgisine,
Şimdi size İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünün KATLİAMLARA ortam sağladığını ve KISIRLAŞTIRMA görevini yapmadığını, vatandaş şikayet ettikçe toplayıp yok ettiğini SAYILAR İLE İSPAT edeceğiz.
Kimse İBB nin başladığı REKLAMLARA inanmasın, yok edilen 100 000 lerce köpek ve kedinin ÜSTÜ KAPATILMAYA çalışılıyor.
Dikkatle okuyunuz:
İBB Veterinerlik İşleri 39 İlçe İle Protokol Yaptı. Bu protokole göre Köpekler İBB bakımevlerine götürülme bahanesi ile, köpeklerin bir kısmı öldürüldü, bir kısmı da ormanlara ve başka ilçelere atıldı. Yani köpekler İBB ile İLÇELER arasında yok edildiler. Çünkü bu protokol olmasaydı, ilçelere SINIRLARI dışına köpek kedi çıkartamıyorlardı. İlçelere bu protokol ile bu imkan sunuldu.
Son 5 yıllık süreç içinde 100 000 lerce KÖPEK YOK edilirken, ormanlara ve başka ilçelere atılanlar da HIZLA ÜREMEYE devam ettiler.
Buyurun, SADECE 2018 yılında yok edilen KÖPEKLERE ilişkin HESAP ORTADA !
1.YOK EDİLEN KÖPEKLER: İBB nin 29 Toplama aracı var. Bir araç, normalde günde 15-20 köpek topluyor. Biz yine de en asgarisinden hesap yaparak, bir aracın her gün 5 er köpek topladığını var sayıyoruz.
Bu durumda “2018 yılında asgari 51.000 KÖPEK toplanmış” olmalı.
İBB nin kendi resmi web sitesineki yayınında, “2018 de 13.712 köpek kısırlaştırıldı” diyor.
Toplanan 51.000 köpek ile kısırlaştırılan 13.712 köpek arasındaki FARK 37.380 Köpek !!!
Bu 37.380 KÖPEK NEREDE?
2. Gelelim KISIRLAŞTIRMA sayısına: Resmi web sitesine göre 2018 için, İBB 1 yılda 13.712 köpek, bir günde ise sadece 40 köpek kısırlaştırmış. Bunu 39 ilçeye böldüğümüzde, İBB İlçe başına günde 1 kısırlaştırma yapmış oluyor. Demek ki İBB 39 ilçe ile anlaşmasında yer alan KISIRLAŞTIRMAYI yapmamış.
Bir serbest veteriner hekim 3-4 odalı bir klinikte günde 20-25 hayvan rahatça kısırlaştırırken, İBB 79 veterinerine ve tesislerine rağmen günde sadece 40 kısırlaştırma yaparak İSTANBUL’DA hayvan sayısını kontrol altına alabilir mi?Küçük bir ilçe belediyesinin BİR TEK veterineri bile bir günde 10 köpeği çok rahat kısırlaştırırken, İBB'nin 79 veterinerine ve tesislerine rağmen günde sadece 40 kısırlaştırma yapması KORKUNÇ BİR GÖREV İHMALİDİR ve protokolün YOK ETMEYE KILIF olduğunun göstergesidir.
Günde 40 kısırlaştırma ile İstanbul'daki sayısı 100 binlerle ifade edilen köpek sayısının kontrol altına alınması mümkün müdür?
Eğer, İBB protokol yapmasaydı, İstanbul İlçeleri her biri günde asgari 10 olmak üzere günde 390 KISIRLAŞTIRMA yapmış olacaklardı. İstanbul'un sahipsiz hayvan sorunu büyük ölçüde çözülmüş olacaktı, bu 5 yıl içinde. Günde 40 kısırlaştırma ile 390 kısırlaştırma arasındaki farkı lütfen görünüz.
3. İBB nin toplam 7700 köpek kapasiteli bakımevleri var. 29 TOPLAMA ARACI ve 79 Veterineri var iken, bir günde sadece 40 kısırlaştırma ne demektir?
TERCÜME EDELİM:
İlçe belediyeleri ile hizmet anlaşmasının sebebi KISIRLAŞTIRMA değil, 100.000 binlerce köpeğin arada İBB barınaklarına götürülüyor bahanesi ile ilçeler ve İBB arasında YOK EDİLMESİNE yasal dayanak hazırlanmasıdır.
ŞİMDİ, devasa barınaklar kurdurmayı yasaya koymaya çalışan Tarım Orman Bakanlığının BÜROKRATLARINA ve TBMM de bakanlığa inanarak bunu savunan MİLLETVEKİLLERİNE SORUYORUZ:
İBB Veterinerlik Bakımevleri DEVASA barınaklara en büyük örnektir. Sizce, İBB nin dev bakımevleri kurması SAHİPSİZ HAYVAN SORUNUNU ÇÖZMÜŞ MÜ?
Nesrin Çıtırık
HayKonfed Başkanı
EKLER:
https://www.haberler.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilçe belediye başkanlıkları arasında, “Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanları”nda sahipsiz hayvanların rehabilitasyonuna yönelik “ortak hizmet protokolü” imzalandı.
Protokolle; sahipsiz hayvanların aşılanması, kısırlaştırılması, tedavisi, sahiplendirilmesi, mikroçip uygulanarak kayıt altına alınması ve bu işlemlere tabi tutulan hayvanların yasa gereği alındıkları ortamlara geri bırakılması amaçlanıyor."