Ana Talebimiz, TBMM Araştırma Komisyonunun, Titizlikle Hazırladığı RAPORDA Yer Alan Özellikle Sahipsiz Hayvanlara Yönelik Hususların Yeni Yasa Yapılırken Önemle Dikkate Alınmasıdır.

Tarih: 01/02/2020
cozum_belediyelere_ceza TBMM Genel Kurul Üyelerinin VİCDANINA ve BİLGİSİNE SUNUYORUZ:
1. Türkiye'de 2004 yılında TBMM de kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu'nu belediyeler UYGULAMADIĞI için sorunlar çözülemedi. Çünkü, Dünya'ya meydan okuyan benim GÜÇLÜ devletimin gücü, BELEDİYELERE bu KANUNU UYGULATMAYA YETMEDİ. Belediyeler yasal hüküm olan KISIRLAŞTIRMA da yapmadılar, bakımevi de kurmadılar.
2. Türkiye'deki 1397 Belediyeden sadece 234 tanesinde bakımevi var, bunların da sadece 30 a yakını KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ yapıyor, diğerleri de ÖLÜM KAMPI, hayvanları yok etmeye kılıf olarak kullanılıyor.
3. Kalan 1163 belediye ise AÇIKTAN öldürüyor, dağa taşa atıyor, başka şehirlere atıyor. Hayvanlar bir taraftan KATLİAMLARLA öldürülürken, öte yanda atıldıkları yerde hızla üremeye çoğalmaya devam ediyor. Bir KATLİAM ve ÜREME döngüsü devam ediyor.
4. TBMM Araştırma Komisyonunun aylar süren çalışmaları neticesinde hazırlanan RAPORUNDA bu belediye vahşetleri ve yasayı uygulamamaları AÇIKÇA yer almıştır. Ve bunun için belediyelere idari yaptırım ve cezai yaptırım ile Türkiye'deki 2.000,000 dan fazla tahmin edilen sahipsiz hayvanların KISIRLAŞTIRMA ile üremelerinin kontrol altına alınması raporda ÖNGÖRÜLMÜŞTÜR.
5. Yeni yasada ÇÖZÜME ilişkin öneriler:
a. Belediyelerin üzerinde idari ve cezai yaptırımın yasada yer almalıdır.
b. Her belediyenin kendine ait KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ MERKEZİNİN kurulması, sahipsiz hayvanların kısırlaştırma veya başka bir nedenle asla şehir dışına çıkartılmaması hükümleri yer almalıdır.
c. Samsun, Balıkesir, Kocaeli, Trabzon, Denizli, İstanbul Kısırkaya, Afyon gibi kentlerde yapılan DEV BAKIMEVLERİNDEN sonra, ilçeler dev bakımevlerine hayvan götürme bahanesi ile birbirlerine KÖPEKLERİ ATMAYA devam etme imkanı buldukları için, DEV BAKIMEVLERİ sahipsiz hayvan sayısını katlayarak artırmıştır. Yasada büyük dev bakımevi olmamalıdır.
d. Sahipsiz hayvan nüfusunun kontrol altına alınması için ana ilke, hayvanların bulunduğu yerde KISIRLAŞTIRILMIŞ olarak yaşamalarının sağlanmasıdır.
TBMM GENEL KURULUN,  bu konuda ARAŞTIRMA KOMİSYONUNUN gerçeklere uygun olarak hazırlanmış RAPORUNU esas olarak alıp, akıl ve vicdanı ile ÇÖZÜME yönelik bir karar almasını talep ediyoruz.
Nesrin Çıtırık
HayKonfed Başkanı
Genel İçerik
Tavport Ayrıcalıklı, hızlı ve güvenli online seyahat sitesi
Her Rezervasyon
Hayvan Dostlarımızı
Sevindiriyor!
Omron Endüstriyel Otomasyon
Hayvan Refahını
Sağlamak İnsanlık
Görevidir.
haykonfed.org
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram