Trabzon Belediye Başkanı CEVAP VERMELİ: Trabzon'da DAĞIN TEPESİNDE, uçurumlu virajlı dar yollardan gidilen, kışın ulaşımda sorunla yaşanan ve orman yangını tehlikesi olan bir yerde gariban köpekleri toplamak için DEVASA TECRİT KAMPI yapıldı. Bu Orman Bakanılığı bürokratlarının masa başında hazırladığı bir proje. Lütfen ekli yazıyı alttaki mail adreslerine yollayarak BU YOK ETMEYE KILIF OLAN DEVASA kampı DURDURALIM.
Nesrin Çıtırık / HayKonfed Başkanı
Konu: Trabzon'da Dağın TEPE Noktasında, dar ve uçurumlu yollardan gidilerek ulaşılan, orman yangını tehlikesine açık DAĞIN TEPE noktasında kurulmakta olan Sokak Hayvanları için TOPLAMA TECRİT MERKEZİ inşaatının durdurulması hk
GEREKÇE: Bakanlık bürokratları tarafından, sokağın gerçeklerinden uzak, masa başında planlanan, İstanbul-Trabzon ve Kocaeli'nin pilot bölge olarak seçildiği ve bütün Türkiye'ye yayılmak istenen "Uzak ve büyük DEVASA Bakımevlerinin" gerçek amacı köpeklerin gözden uzak yok edilmesidir. Aynı zamanda, eko denge için önem taşıyan kedi ve köpeklerin sokaklardan yok edilmesinin ekodenge içinde haşere artışına sebep olması sebebi ile bu ölüm projesinden vaz geçilmesi talebi.
Bilgi ve Gereği İçin DAĞITIM: BİMER, TBMM Çevre Komisyonu, Orman Su İşleri Bakanlığı, Valilik
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,
Orman Su İşleri Bakanı Sn Prof Dr Veysel Eroğlu,
Trabzon'da, Orman Su İşleri Bakanlığının başlattığı "kedi ve köpeklerin doğasına, akla, vicdana, etik değerlere ve yasaya tamamen aykırı bir ölüm
kampı, şehirden kilometrelerce uzakta, uçurumlu dar yollardan gidilerek ulaşılan bir dağın tepesine yaptırılmıştır.
1. Uzaklığı, dağın gerçekten başında olması, yolların uçurumlu dar ve virajlı olması nedeni ile, o yöreye kışın ulaşımın zaman zaman tamamen kesilmesi nedeni ile hayvanlar kaderleri ile baş başa kalacaklardır. Ayrıca, dar beton bölmelerde hareket etmeleri oldukça sınırlanmış olan hayvanlar, dağın tepesinde karın metrelere ulaştığı bir alanda yaşam savaşı vereceklerdir. Bir günde 20 kilometreye yakın yol gidebilen, doğalarında koşup hareket etmek olan bu hayvanları o dağın tepesindeki beton bölmeler mahkum etmek, onların ölüm emrini vermekle eş değerdir.
2. Trabzon'un ilçelerine de hizmet vereceği söylenen bu toplama merkezine, ilçelerden en yakın sürede varış 1 saati geçecektir. Hayvanların toplanmasında genelde uyuşturucu iğne kullanılacağı için, anestezi altında olan baygın hayvanların virajlı dar ve uçurumlu yollardan bu dağın tepesine çıkarılması insanlık dışı bir uygulama olacaktır.
3. Kuduzun eradike edilmediği ülkemizde, ilçelerden birisinde kuduz çıkması halinde, hem Trabzon merkezi hem de ilçelerin hepsinde karantina uygulanması gerekecektir. Karantina da sadece kedi ve köpekler için değil, tüm büyükbaş ve kanatlı hayvanları da kapsayacağı için, şehir çapında ciddi sorunlar yaşanacaktır. Kuduz çıkan bir ülkede, hayvan hareketlerinin en aza indirilmesi gerekirken, Orman Su İşleri Bakanlığının sokağın gerçeklerinden uzak masa başında hazırladığı şehir dışlarına yapılan DEVASA bakımevleri kuduz açısından da risk oluşturacaktır.
4. Dağın başına yapılmakta olan bu TECRİT KAMPI özelliğindeki bakımevi, ormanlarla çevrelenmiş olmasın nedeni ile, orman yangını halinde, orada esir edilmiş hayvanların kurtarılması mümkün olmayacak ve tüm hayvanlar yanarak öleceklerdir. Özellikle orman yangınlarının yoğun olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Orman kenarına kurulan yerde yangın çıkarsa bütün hayvanların canlı canlı yanmasının hesabını kim verecektir?
5. Trabzon merkez ve ilçelerinden her gün buraya 10 larca sefer yapılacak, mazot ve görevlilerin zaman kaybı açısından devlet büyük ölçüde zarara sokulacaktır.
6. Trabzon'un İlçe belediyeleri, hala daha yoğun biçimde diğer ilçelere köpekleri atmaktadırlar. Köpeklerin şehir dışına çıkarılması yasal olarak yasak olmasına rağmen, şehir dışına başka ilçelere köpek atan belediyeler, BÜYÜK BAKIMEVİNE hayvan götürmek bahanesi ile köpekleri yasal olarak ilçe dışına çıkaracak ve onca yolu gitmeden, yaban hayatının içinden geçen yol kenarlarına köpekleri boşaltacaklardır. Zigana dağının tepesine bile hayvan bıraktığı tüm kurumlarca ve toplumca bilinen ilçelerin dağ eteklerine köpekleri ve hatta kedileri bırakmaları nedeni ile yaban hayatında da sorunlar yaşanacaktır.
7. Belediyelerin yaylalık alanlardan geçen dağ yoluna köpek bırakmaları nedeni ile, o hayvanlar küçük yerleşim alanlarında bulunan evlere gidecek ve yaban hayatı sorunu yanında insana yönelik ciddi sorunlar da yaşanacaktır.
8. Aynı zamanda, eko denge için önem taşıyan kedi ve köpeklerin sokaklardan yok edilmesinin ekodenge içinde başta fare olmak üzere haşere artışına sebep olacaktır.
Bu TECRİT KAMPININ iptal edilmesini, kullanılmamasını, bunun yerinde Trabzon merkezinde verimli olarak hizmet veren bakımevinde kısırlaştırma çalışmalarının devam etmesini, ilçelerde ise "Yakın ve Küçük" Kısırlaştırma ve Bakım evleri kurulmasını, hayvanların ilçelerin dışına çıkartılmasının önlenmesini ÖNEMLE talep ediyoruz.
Müracaatımıza 4982 sayılı yasa gereği bilgi ve cevap verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.
TC Kimlik, isim..
=================================================
Gönderilecek MAİL ADRESLERİ:
TRABZON BİMER VALİ BELEDİYE ADRESLERİ
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected],
BAKANLIK ADRESELRİ
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected],
TRABZON GENEL MAİL ADRESLERİ
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected],
[email protected], [email protected], [email protected],