Belediyeler KISIRLAŞTIRMA yapmadığı için hayvanlar bir taraftan sürekli ürüyorlar, sokaklarda aç sefil hasta perişan yaşıyorlar. Onlar yaşam savaşı verirken insanlar da bundan muzdarip ve şikayetçi.
İnsanlar demokrasinin temel taşı olan ve toplumun da sesi olan önce muhtarlara ŞİKAYETE geliyorlar.
Ve sizler ne yapıyorsunuz Sevgili Muhtarlar? Belediyeyi arıyorsunuz, "BU HAYVANLARI BURADAN ALIN" diyorsunuz. Ve belediyeler o hayvanları oradan alıyor, başka ilçelere, başka köylere ve başka beldelere atıyor.
BU ÇÖZÜM DEĞİL!
Yapmanız gereken, sizler toplumu temsil eden güçlü insanlarsınız, başta Belediye Başkanı Zeydan Karalar olmak üzere karşısına çıkacaksınız, KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİNİ acilen başlatmasını isteyeceksiniz.
İlçe başkanlarından BAKIM EVLERİNİ KURUP KISIRLAŞTIRMA başlatmasını isteyeceksiniz ki köpek sayısındaki üreme dursun, sayı kontrol altına alınsın.
Büyükşehir Belediyesi 1 yılda 30 bin hayvan kısırlaştırma kapasitesine sahipken, Zeydan Karalar'ın imkan vermemesinden dolayı (Yeterli sayıda veteriner hekim, bakıcı, veteriner teknikeri ALMADI, araç ve ekipman da ALMADI) yılda SADECE 5-6 bin hayvan kısırlaştırıyor.
Bunu da ISRARLA Zeydan Karalar'a belirtin ve KISIRLAŞTIRMA SEFERBERLİĞİ İSTEYİN.
Sokaklardaki 60 bin tahmin edilen sahipsiz hayvan sayısı yılda 5-6 bin kısırlaştırma ile çözülmez, asgari yılda 30 bin kısırlaştırma yapılması gerekir, bu hesabı kendisine de söyleyin.
Nesrin Çıtırık
Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı
HayKonfed