Adana İyi Parti 2. sıra Milletvekili adayı Sayın Bilal Bilici, Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Azime Kocacık, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Tolga Tiğrek, İyi Parti İlçe Başkanı Cihan Özkan, Meclis Üyesi Mithat Arslanoğlu diğer partililerden oluşan İYİ PARTİ heyeti, "Hayvan Hakları İçin Milletvekili Adayları TALEP-TAKİP Platformu" ile Hayvan Hakları Merkezinde buluştu.
Platform üyeleri KİHAYKO, DOHAYKO, HayKonfed, UHAFED, CANKOP, Yüreğir Güçlü Yürekler, Sarıçam, Çukurova ve Seyhan Hayvan hakları üyeleri Adana'da hayvanlara yönelik sorunları ve çözümü, büyükşehir ve ilçeler için rapor halinde sundu Sn Bilci'den seçildiği takdirde talepleri de iletti.
Bu rapor ve taleplerin inceleneceğini ve diğer İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI ile birlikte bir toplantı düzenlenerek taleplerin tüm adaylara iletilmesi görüş ve önerisi, platform üyelerince de kabul gördü.
Taleplerin yerel sorunlara yönelik kısmında, esas olarak belediyelerin etik ve tıbbi koşullarda KISIRLAŞTIRMA yapması, Büyükşehir Belediyesinin KISIRLAŞTIRMA sayısını artırması, bakımevi olmayan belediyelerin acilen bakımevi kurması için İYİ PARTİ olarak destek verilmesi istendi.
Adana Hayvan Hakları İçin Milletvekili Adaylarına TALEP-TAKİP Platformu
Sözcüsü Nesrin Çıtırık
================================================
Sayın BİLAL BİLİCİ
Bize SÖZ VERMENİZİ İSTİYORUZ.
Biz Adana’da hayvan hakları savunucularınca oluşturulan "Adana Hayvan Hakları İçin Milletvekili Yasal TALEP - TAKİP Platformu" sivil inisiyatifi mensuplarıyız.
Milletvekili seçildiğiniz takdirde "Sahipsiz Hayvanlara Yönelik" olarak başta "KISIRLAŞTIRMA" olmak üzere belediyelerin ve diğer bütün ilgili kurumların yasalara uygun çalışmalar ve uygulamalar yapması için vekilimiz olarak desteğinizi istiyoruz.
Çünkü belediyeler yasal görevleri olmasına rağmen KISIRLAŞTIRMA yapmıyorlar, hayvanlar çoğaldıkça, toplayıp başka şehirlere kırsala köylere atıyorlar. Hayvanlar oralarda da hızla çoğalmaya devam ediyor.
Hayvanlar aç sefil perişan iken, vatandaş da muzdarip ve şikayetçi.
(Adana’da belediyelerin hayvanlara yönelik çalışmaları ekteki raporda bilgilerinize sunulmuştur.)
Bu bağlamda sizden taleplerimiz:
Adana Büyükşehir Belediyesinin yeterli sayıda veteriner hekim, bakıcı ve eleman alarak, ekipman araç sağlayarak yılda 36.000 köpek kısırlaştırmasının ve tedavilerinin sağlanması, bu belediyenin gönüllüler ve STK lar ile iletişim içinde çalışması, hayvanlar için ÇÖP MAMALAR değil hayvanların severek yiyeceği gönüllülerce de onaylanmış mama almasının sağlanması.
Merkez ilçe belediyelerinin ise en kısa zamanda bakımevlerini kurarak seferberlik halinde KISIRLAŞTIRMA çalışmalarını başlatması, diğer ilçe belediyelerinin de bakımevi veya kısırlaştırma unitelerini kurmaları konusunda gerek vekil olarak sizin irade koyarak bunların sağlanmasına katkı sunmanız ve gerekse partinizin belediye meclis üyelerinin bu konuda bilgilendirilerek belediyelerin yasaya uygun çalışmalarının sağlanmasını TALEP EDİYORUZ.
Sayın Vekilim, eğer bu taleplerle ilgili çalışmalar yapacağınıza dair söz veriyorsanız, bu yazımızın altına destek vereceğiniz konusunda DEĞERLİ İMZANIZI ATAR MISINIZ?
Saygılarımızla...
"Adana Milletvekilleri Hayvan Haklarında Takip ve Talep Platformu"
️KİHAYKO, DOHAYKO, CANKOP
Yüreğir Güçlü Yürekler Gurubu
Sarıçam Hayvan Hakları Gurubu
Çukurova Hayvan Hakları Gurubu
Ceyhan Hayvan Hakları Gurubu
Karataş, Pozantı, Yumurtalık, İmamoğlu Gönüllüleri
=======================
Milletvekili olduğumda "Hayvan Hakları İçin Milletvekili Yasal TALEP - TAKİP Platformunun" maddeler ile belirttiği sahipsiz hayvanlara yönelik yasal taleplerine destek vereceğime, STK lar ve gönüllü vatandaşlar ile istişare toplantıları yapacağıma SÖZ VERİYORUM.
İSİM:
İMZA:
ADANA BÜYÜKŞEHİR ve İLÇELERİN SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK Durum Tespitini SAYIN MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ Bilgilerine Sunarız:
Adana'da ciddi biçimde sokak hayvanı sorunu var. Belediyeler yeterli KISIRLAŞTIRMA YAPMADIKLARI için bu hayvancıklar üreyip çoğalıyorlar. Hayvanlar aç sefil yaşamlara mahkum olurken, vatandaş da şikayetçi ve muzdarip.
1.Adana Büyükşehir Belediyesi yılda 36 bin köpek kısırlaştırma kapasitesine sahip olmasına rağmen, SADECE yılda 5-6 bin köpek kısırlaştırıyor. Bu kısırlaştırma sayısı çok yetersiz olduğu için üreme kontrol altına alınamıyor. Belediye başkanı bu bakımevine yeterli veteriner hekim, bakıcı eleman ve ekipman vermediği için sokaklardaki hayvanların üremeleri hızla devam ediyor.
2. Ayrıca Adana’nın göl kenarı başta olmak üzere, şehrin her yerinde aç hasta sefil 10 binlerce hayvan yaşam mücadelesi veriyor. Belediyeler hem üremeyi kontrol altına alacak KISIRLAŞTIRMA çalışması yapmıyorlar, hem de bu hayvanlara besleme yapmıyorlar, yapan gönüllülere de destek vermiyorlar.
Nesrin Çıtırık.. 19 Nisan 2023
Hayvan Hakları İçin Milletvekili TALEP TAKİP Platformu Sözcüsü