Adana'da biliyorsunuz, sokak hayvanı sorunu var. Belediyeler yeterli KISIRLAŞTIRMA YAPMADIKLARI için bu hayvancıklar ürüyorlar çoğalıyorlar. Aç sefil yaşamlara mahkum oluyorlar. Vatandaş da şikayetçi ve muzdarip.
PEKİ ÇÖZÜM NEDİR?
Adana Büyükşehir Belediyesi yılda 36 bin köpek kısırlaştırma kapasitesine sahip olmasına rağmen, 5-6 bin köpek kısırlaştırıyor. Bu üremeyi kontrol altına almaz.
Adana'nın 4 büyük merkez ilçesi hala daha kanuna rağmen kısırlaştırma ve bakımevi merkezi kurmadı.
PEKİ BİZ SİZLERDEN NE TALEP EDİYORUZ?
Biz, Adana'daki bütün hayvan severler STK lar ve oluşumlar olarak, "Adana Milletvekilleri Hayvan Haklarında Takip ve Talep Platformu" oluşturduk. Her biriniz ile ayrı ayrı görüşeceğiz.
Sizlerden de talebimiz, belediyeler üzerinde milletvekili etkisiyle her birinin KISIRLAŞTIRMA BAKIMEVİ kurması, büyükşehirin yeterli sayıda KISIRLAŞTIRMA yapması, ilçe belediyelerinin acilen köpek kısırlaştırmaya başlaması için yanımızda olun.
Sevgili Muhtarlar sizlerin de desteğinizi bekliyoruz, belediyelerin KISIRLAŞTIRMA MERKEZLERİNİ kurup etik ve tıbbi koşullarda kısırlaştırma yapması için.
Nesrin Çıtırık
"Adana Milletvekilleri Hayvan Haklarında Takip ve Talep Platformu" Sözcüsü
KİHAYKO, DOHAYKO, CANKOP
Yüreğir Güçlü Yürekler Gurubu
Sarıçam Hayvan Hakları Gurubu
Çukurova Hayvan Hakları Gurubu
Ceyhan Hayvan Hakları Gurubu
Karataş, Pozantı, Yumurtalık, İmamoğlu Gönüllüleri
EKLİ YAZILARI....
1. Adana Vekil Adayına verilecek söz vermesi istenecek yazı.
2. Adana Vekil Adayına verilecek ADANA SORUN ÇÖZÜM RAPORU
=================
=================
Sn Adana Milletvekili Adayı,
Bize DESTEK ve SÖZ VERMENİZİ İSTİYORUZ.
Biz Adana’da hayvan hakları savunucularınca oluşturulan "Adana Hayvan Hakları İçin Milletvekili Yasal TALEP - TAKİP Platformu" sivil inisiyatifi mensuplarıyız.
Milletvekili seçildiğiniz takdirde "Sahipsiz Hayvanlara Yönelik" olarak başta “KISIRLAŞTIRMA" olmak üzere belediyelerin ve diğer bütün ilgili kurumların yasalara uygun çalışmalar ve uygulamalar yapması için vekilimiz olarak desteğinizi istiyoruz.
Çünkü belediyeler yasal görevleri olmasına rağmen KISIRLAŞTIRMA yapmıyorlar, hayvanlar çoğaldıkça, toplayıp başka şehirlere kırsala köylere atıyorlar. Hayvanlar oralarda da hızla çoğalmaya devam ediyor.
Hayvanlar aç sefil perişan iken, vatandaş da muzdarip ve şikayetçi.
(Adana’da belediyelerin hayvanlara yönelik çalışmaları ekteki RAPORDA bilgilerinize sunulmuştur.)
Bu bağlamda sizden taleplerimiz:
1=) Adana Büyükşehir Belediyesinin yeterli sayıda veteriner hekim, bakıcı ve eleman alarak, ekipman araç sağlayarak yılda 36.000 köpek KISIRLAŞTIRMASINI ve tedavilerinin sağlanmasını, hayvanlar için ÇÖP MAMALAR değil hayvanların severek yiyeceği gönüllülerce de onaylanmış mama almasının sağlanması,
2=) Merkez ilçe belediyelerinin ise en kısa zamanda bakımevlerini kurarak seferberlik halinde KISIRLAŞTIRMA çalışmalarını başlatması,
3=) Diğer ilçe belediyelerinin de bakımevi veya kısırlaştırma unitelerini kurmaları konusunda, gerek vekil olarak sizin irade koyarak bunların sağlanmasına katkı sunmanız ve gerekse partinizin belediye meclis üyelerinin bu konuda bilgilendirilerek belediyelerin yasaya uygun çalışmalarının sağlanmasını,
4=) Sizin ve meclis üyelerinizin sorunlara ilişkin periyodik olarak STK lar ve gönüllüler ile istişare toplantıları yapmanızı TALEP EDİYORUZ.
Sayın Vekilim, eğer bu taleplerle ilgili çalışmalar yapacağınıza dair söz veriyorsanız, bu yazımızın altına destek vereceğiniz konusunda DEĞERLİ İMZANIZI ATAR MISINIZ?
Saygılarımızla...
"Adana Milletvekilleri Hayvan Haklarında Takip ve Talep Platformu"
KİHAYKO, DOHAYKO, CANKOP
Yüreğir Güçlü Yürekler Gurubu
Sarıçam Hayvan Hakları Gurubu
Çukurova Hayvan Hakları Gurubu
Ceyhan Hayvan Hakları Gurubu
Karataş, Pozantı, Yumurtalık, İmamoğlu Gönüllüleri
=======================
Milletvekili olduğumda "Hayvan Hakları İçin Milletvekili Yasal TALEP - TAKİP Platformunun" maddeler ile belirttiği sahipsiz hayvanlara yönelik yasal taleplerine destek vereceğime, STK lar ve gönüllü vatandaşlar ile istişare toplantıları yapacağıma SÖZ VERİYORUM.
İSİM:
İMZA:
=================
=================
ADANA BÜYÜKŞEHİR ve İLÇELERİN SAHİPSİZ HAYVANLARA YÖNELİK Durum Tespitini SAYIN MİLLETVEKİLİ ADAYLARININ Bilgilerine Sunarız:
Adana'da ciddi biçimde sokak hayvanı sorunu var. Belediyeler yeterli KISIRLAŞTIRMA YAPMADIKLARI için bu hayvancıklar üreyip çoğalıyorlar. Hayvanlar aç sefil yaşamlara mahkum olurken, vatandaş da şikayetçi ve muzdarip.
1.Adana Büyükşehir Belediyesi yılda 36 bin köpek kısırlaştırma kapasitesine sahip olmasına rağmen, SADECE yılda 5-6 bin köpek kısırlaştırıyor. Bu kısırlaştırma sayısı çok yetersiz olduğu için üreme kontrol altına alınamıyor. Belediye başkanı bu bakımevine yeterli veteriner hekim, bakıcı eleman ve ekipman vermediği için sokaklardaki hayvanların üremeleri hızla devam ediyor.
2. Ayrıca Adana’nın göl kenarı başta olmak üzere, şehrin her yerinde aç hasta sefil 10 binlerce hayvan yaşam mücadelesi veriyor. Belediyeler hem üremeyi kontrol altına alacak KISIRLAŞTIRMA çalışması yapmıyorlar, hem de bu hayvanlara besleme yapmıyorlar, yapan gönüllülere de destek vermiyorlar.
2. Adana'nın 2 büyük merkez ilçesi Sarıçam ve Yüreğir hala daha kanuni mecburiyete rağmen kısırlaştırma ve bakımevi merkezi kurmadı. Hiçbir çalışma yapılmıyor.
3. Çukurova Belediyesinin sadece köpekler için geçen dönemde yapılmış bir bakımevi var ama, KISIRLAŞTIRMA yok sayılacak düzeyde. Kediler için herhangi bir kısırlaştırma tedavi bakımevi merkezi yok.
4. Seyhan Belediyesi ise sadece kediler için KISIRLAŞTIRMA merkezi kurdu. Köpekler için bir çalışması yok. Bu kedi merkezi de başkanın jesti olarak bütün Adana’ya kısırlaştırma hizmeti veriyor.
5. Ceyhan’da derme çatma hiçbir işlevi olmayan, hayvanların sadece toplandığı, kısırlaştırma ve tedavi olmayan ruhsatsız yasaya aykırı bir toplama merkezi var. Ceyhan belediyesi hayvanları toplayıp başta Kozan olmak üzere çevre ilçelere atıyor, hayvanlar oralarda da hızla çoğalmaya devam ediyor.
6. Kozan’da mevcut bakımevinde yetersiz olmakla birlikte kısırlaştırma yapılıyor ama tedavi koşulları yok. Kozan belediyesinin de başka ilçelere köpek attığı duyumları var.
7. Karataş sahilleri uyuz, hasta aç köpeklerle dolu. Belediye hiçbir çalışma yapmıyor. Zaman zaman büyükşehir oraya gidip göstermelik kısırlaştırma yapıyor.
8. Yumurtalık ilçesi de bakımevi kısırlaştırma merkezi yok ama belediye iyi niyetle gönüllülere destek olmaya çalışıyor fakat kısırlaştırma olmadığı için sorun devam ediyor.
9. Pozantı, yasaya aykırı olarak orman içinde bir yeri derme çatma çevirdi. Kısırlaştırma yok. Her yaz sonunda insanların yayladan inmelerinden sonra hayvanlar karlar altında açlığa mahkum. Pozantı belediyesinin hayvanları başka ilçelere şehirlere attığı konusunda ciddi olarak savcılıklara intikal etmiş olan şikayetler var.
10. Tufanbeyli Belediyesi ise kalıcı çalışmalar yapmıyor, zaman zaman bazı gönüllü kuruluşlar ile ve Adana Büyükşehir Belediyesi ile yasaya ve tıbba aykırı koşullarda göstermelik kısırlaştırma yaptırıyor ama genelde köpekleri toplayıp kırsala köylere başka şehirlere attırıyor.
11. Kalan diğer ilçe belediyeler Saimbeyli, İmamoğlu, Feke, Aladağ, Karaisalı ilçeleri de aynı şekilde yasal bir çalışma yapmıyor, hayvanları toplayıp başka yerlere atıyorlar.
Nesrin Çıtırık.. 19 Nisan 2023
Hayvan Hakları İçin Milletvekili TALEP TAKİP Platformu Sözcüsü