Allah'tan korkmaz kuldan utanmaz Belediye Başkanları;

Tarih: 26/05/2018

33073864_2026473617618257_943331584507904000_n

Bu mübarek Ramazan Ayında hayır hasenat için kurulan İFTAR çadırlarının etrafındaki gariban KÖPEKLERİ TOPLATIP YOK ETTİRİYORSUNUZ. Bu mudur SEVAP KAZANMAK? Aldığınız her can için, GÜNAHLARINIZDA BOĞULUN...

Nesrin Çıtırık

ÖNEMLİ BİLGİ: Aşağıdaki ÖRNEK UYARI yazısını belediyelerinize yollayınız. Orman Su İşleri Müdürlüklerinden bu konuda belediyelere YASAL UYARI YAPMALARINI yazılı olarak talep ediniz. Gerek Ramazan boyunca ve gerekse bayramda küpeli ve kısırlaştırılmış köpeklerin TOPLATILMAMASI için belediyeleri uyarın. Orman Su Müdürlüklerine de belediyeleri uyarmaları için yazı yazın.

ÖRNEK UYARI YAZISI

KONU: Ramazan boyunca iftar çadırları çevrelerindeki kısırlaştırılmış, aşılı ve küpeli köpeklerin belediye tarafından toplatılacağı bilgisine istinaden yasal uyarı.

BİLGİ ve GEREĞİ İÇİN DAĞITIM: Valilik ve acil yasal müdahale ve uyarı için Orman Su İşleri Müdürlüğü

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Ramazan boyunca iftar çadırları çevrelerindeki kısırlaştırılmış, aşılı ve küpeli köpeklerin belediyenizce toplatılacağı konusunda ihbarlar aldık. Hayır hasenat için kurulan İFTAR çadırlarının etrafındaki gariban KÖPEKLERİN TOPLATILIP YOK ETTİRİLMESİ, Yüce Allah'ın mü'minler için özel bir feyiz ve bereket dönemi olarak belirlediği mukaddes Ramazan ayına ve yüce dinimiz İslama' da aykırı olduğu gibi, yasalara da aykırıdır.

Hayvanları Koruma Kanunu, sahipsiz kedi ve köpeklerin hangi koşullarda toplanacağının çerçevesini ve koşullarını belirlemiş ve hükme bağlamıştır. "Kısırlaştırma" amacı dışında köpek ve kedi toplanamaz. Bu hükümleri içeren ekte sunduğumuz yasal hükümlere rağmen, rağmen İFTAR ÇADIRLARI çevresinde TOPLAMA YAPILMASI DURUMUNDA:

1. Belediyeniz hakkında İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne, Orman ve Su İşleri Bakanlığının İlgili Birimlerine, Valiliğe, İl Hayvan Koruma Kuruluna ve partinizin genel merkezinde "yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcısına" şikayette bulunulacaktır.

2. Belediyenizin toplama emrini veren veteriner işleri müdürü hakkında 5199 sayılı yasa uyarınca hayvanlara eziyet ve acı çektirmesi nedeni soruşturma açılması ve idari para cezası verilmesini, görevini kötüye kullanarak "YASA İHLALİ" yapması nedeni ile de "Belediye Teftiş Kurulu Müdürlüğünce" soruşturma açılması talep edilecektir.

3. Yasaya aykırı olan bu toplama emrini yerine getirerek yasayı ihlal eden, hayvanların acı ve ızdırap çekmesine sebep olan belediye toplama ekibi görevlilerine soruşturma açılması, soruşturma süresince bu kişilerin görevden uzaklaştırılması ve idari para cezası verilmesi talep edilecektir.

SONUÇ VE TALEP: Ne iftar çadırları çevresinde ve ne de başka bir koşulda, küpeli ve kısırlaştırılmış köpeklerin toplatılmamasını önemle uyarıyor, yasalara saygılı olunmasını talep ediyoruz.
Müracaatımıza 4982 ve 3071 sayılı yasalar gereği cevap ve bilgi verilmesini emir ve müsaadelerinize saygılarımla arz ederim.

İSİM SOYİSİM
TC KİMLİK NO :

EKLİ YASA MADDELERİ:

1. MADDE 7 – (1) BELEDİYELER; "a) Sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların toplatılması, kısırlaştırılması, aşılanması, gerekli tıbbî bakımlarının yapılması ve işaretlenmesi, alındığı ortama geri bırakılması, sahiplendirilenlerinin kayıt altına alınmasıyla, b) Geçici bakımevine gelen hayvanları öncelikle Ek-2 deki Sahipsiz Hayvan Kayıt Defterine kaydederek müşahede altına almakla, gerekli tedavilerin yapılmasını, kısırlaştırıp aşılanmasını ve işaretlenmesini müteakip alındığı ortama bırakmakla, geçici bakımevlerine gelen hayvanların sahiplenilmesi için yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile işbirliği yapmakla, ç) Bölge ve mahallerindeki, özellikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, işaretlenmesi ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, alındığı ortama geri bırakılması ve sahiplendirilmelerinin yapılması için hayvan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetlerde yerel hayvan koruma görevlileri ve gönüllü kuruluşlar ile belediye veteriner hekimlerinin koordinasyonunun sağlanmasıyla, YÜKÜMLÜDÜR.

2. MADDE 11 – (1) YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİLERİ: a) Bölge ve mahallerindeki sahipsiz hayvanların özellikle kedi ve köpeklerin bakım ve aşılarının yapılması, aşılı hayvanların işaretlenmesinin sağlanması, bölgedeki hayvanların kısırlaştırılması ve aşılandıktan sonra geri bırakılmak veya sahiplendirilmek üzere belediye tarafından kurulan geçici bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetler kapsamında yerel yönetimlerle eşgüdüm sağlamakla... YÜKÜMLÜDÜR.

3. MADDE 21 – (1) Toplanılan sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar aşağıdaki esaslara göre bakılır: d) Geçici bakımevlerinde on gün süre ile gerekli duyurular yapıldığı halde sahiplendirilemeyen hayvanlar kontrolleri, aşıları ve tıbbî müdahaleler ile kısırlaştırılmaları yapıldıktan ve operasyon yaraları kapandıktan en az yedi gün sonra kayıt altına alınıp, müdahale görmüş olduklarını gösteren işaretleri üzerlerinde olacak şekilde veteriner hekimin onayıyla alındıkları ortama geri bırakılır. Bu ortamlarda belediyeler, gönüllü kuruluşlarla işbirliği içerisinde besleme odakları kurar ve hayvanların beslenmesine yardımcı olur. Hayvanlar, hiçbir suretle ilgili belediye sınırları dışındaki bir ortama, ormanlık alana veya diğer yaban hayatı yaşam alanlarına bırakılmaz

HAYVANLARI KORUMA KANUNU: BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır. MADDE 4. - Hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeler şunlardır:
a) Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.
b) Evcil hayvanlar, türüne özgü hayat şartları içinde yaşama özgürlüğüne sahiptir. Sahipsiz hayvanların da, sahipli hayvanlar gibi yaşamları desteklenmelidir.
c) Hayvanların korunması, gözetilmesi, bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması için gerekli önlemler alınmalıdır.

Genel İçerik
Tavport Ayrıcalıklı, hızlı ve güvenli online seyahat sitesi
Her Rezervasyon
Hayvan Dostlarımızı
Sevindiriyor!
Omron Endüstriyel Otomasyon
Hayvan Refahını
Sağlamak İnsanlık
Görevidir.
haykonfed.org
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram