Trafik kazasında kemikleri kırılan, iç kanama riski olan acıdan kıvranan YAVRU KEDİ için Lüleburgaz Belediye Veterinerliği saatlerce arandı ama ulaşılamadı. 2 saatin sonunda alınan yaralı KEDİ için bakımevine icapçı olarak gelen Veteriner hekim hangi saatte geldi, ne tedavi uyguladı bilinmiyor.. Çünkü mesai saatlerinden sonra Veterinerliğe ulaşılmıyor.
Gece saat 23.00 sıralarında yani 4.30 saat sonra, o da resmi makamların devreye girmesi ile Veteriner, gönüllüye zoraki dönüş yaparak ‘’hayvana ilk müdahalenin yapıldığı’’ bilgisini verdi.
Oysa, bakımevinde ‘’Röntgen, tahlil KIRIKLI ve kanamalı hayvanlar için TANI ve TEDAVİ koşulları’’ YOK.
Kendisi de bir tıp doktoru olan Lüleburgaz Belediye Başkanı Sayın Murat Gerenli'ye soruyoruz.. ‘’Röntgen, tahlil ve kırık tedavisi OLMAYAN bir bakımevinde’’, bu hayvana ve daha yüzlercesine hangi yöntemle teşhis ve tanı konularak, nasıl tedavi uygulanır ?
Mesai saatleri sonrası ACİL yaralı hayvanlar için müdahaleye hazır Veteriner hekim, ekip ve tedavi koşulları olmayan bir ortamda SİZCE tedavinin sağlanması mümkün müdür?
Tam teşekküllü bir kliniğe hızla sevk edilmesi gerekirken, acı çeken minicik bir canlıyı saatlerce kıvrandırıp bekletmek, radyolojik tanı yerine adeta işkence yaparcasına kırık kemiklerini el yordamı ile tespit etmek, iç kanama için gözle bakarak karar vermek ahlaki ve etik bir yaklaşım olmamakla birlikte YASAYI İHLALDİR...
24 saat geçmiş olmasına rağmen bu zavallı hayvan halen özel bir kliniğe sevk edilmemiş, acı ve ıstırap içinde bekletilmektedir..
Lüleburgaz Belediye başkanı Dr. Murat Gerenli,
Bakımevinde 7/24 TEDAVİ hizmeti sağlatınız, eğer bakımevinde bu koşullar sağlanamıyorsa, ŞEHİR İÇİNDE tam teşekküllü bir klinikten HİZMET ALIMI yapılmasını, AMBULANS alınmasını, acil yaralı hayvan ihbar hattı oluşturulmasını ve tüm bu hizmetlerde Veterinerliğin gönüllüler ile iletişim ve eşgüdüm içerisinde çalışılmasını YASAL HÜKÜM olmaktan öte İNSANİ BİR GÖREV olarak sağlayınız.
Nihal Kasa / Marmarafed Başkanı