Yeni çıkan 7332 Sayılı Kanun’u bizzat yazan Mv. Prof Dr Yunus Kılıç ve Mv. Mustafa Yel, Tarım Komisyonu Toplantısında ve şimdi “Bakımevlerindeki el konmuş yasaklı ırklar sahiplerine verilecek, YASADA hiçbir engel yok” diye açıkça ifade ediyorlar.
Fakat Tarım Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ön yargılı adeta hayvan düşmanlığı çağrıştıran, gerçeklere aykırı ifadelerle bu hayvanların sahiplerine verilmeyeceği MÜTALAASINI verdiler.
Peki sizler ne yapacaksınız?
Aşağıdaki örnek yazının başında yazan tüm kurum ve kişilerin mail adreslerini, cep telefonlarını bulduklarınızın whatsapp mesajlarına, bütün sosyal medya hesaplarına yollayarak KİTLESEL TALEP oluşturmalısınız.
Nesrin Çıtırık.
Konu: Bilgi ve araştırmaya dayanmayan, yasayı hayvanlar aleyhine kişisel görüşler ile yorumlayan ve hayvanların ölüm kararı demek olan MÜTALAANIN yasaya uygun hale getirilmesini, yasayı yazan Sn Yunus Kılıç ve Sn Mustafa Yel ile istişarede bulunulmasını, AİLESİ olan yasaklı ırkların geri verilmesinin tüm belediyelere yazılması talebi
İlgi: Cumhurbaşkanlığı, İletişim Başkanlığı, Tarım Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Tarım Komisyonu Başkanı Yunus Kılıç, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Milletvekilleri,
-----------------------------------------------------------------------------------------
Tarım Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Dursun Kelkit
Ailelerinden polis zoru ile el konarak alınıp belediye barınaklarında esir edilmiş yasaklı ırkların ailelerine geri verilmesine YENİ YASA imkan verirken, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hayvan aleyhtarı MÜTALAASI ile bebekken sahiplenilmiş, çocuklarla büyümüş bu hayvanlar, belediye vahşeti altında ölüm barınaklarında can verecekler.
Ayrıca, el koyma bir KORUMA tedbiridir ve el konup barınaklara götürülen hayvanların mülkiyet hakkı HALA hayvan sahiplerindedir. Dolayısı ile sahipli konumunda olan bu hayvanların mevcut yasaya 3. madde olarak eklenen "altı ay içinde hayvanlarını kısırlaştırıp çipletip kaydettirme" hakkından faydalanmaları YASAL BİR HÜKÜMDÜR.
Bir hukuksal kural veya görüşün TOPLUM VİCDANINDA da kabul görmesi gereklidir. Oysa, ölüm emrini veren, hukuku hayvan aleyhine zorlayan ve toplum vicdanında da kabul görmeyen bu ön yargılı MÜTALAA, mevcut yasa ile çelişkiler içindedir.
1. Mütalaada yer alan "Hayvanların bir kısmının dövüş, bahis, yaralama veya ölümle neticelenen saldırı dolayısı ile el konan hayvanlar olduğu" ifadesi yalandır çünkü hiçbir ölümlü yaralamalı yasaklı ırk saldırısı olmamıştır. Hiçbir el koyma bu sebeple olmamıştır. Çoğunlukla aile hayvanlarına el konmuştur.
2. Mütalaadaki "İdarenin güvenli bir yerde kontrol ve muhafazası altında tutulan bu hayvanlar" sözü ile, belediye barınaklarının metrelik hücrelerine aç susuz hapis ortamını GÜVENLİ olarak tanımlanması, mütalaanın masa başında hazırlandığının göstergesidir.
3. Mütalaada yer alan "bu hayvanların ilgililerine iade edilmesini keza tekrar eski ortamlara bırakılma, insan ve hayvanın kendi sağlığını tehlikeye atma riskini ortaya çıkaracağı açık olduğundan aranılan şartlar yerine getirilse dahi iade edilemeyeceği düşünülmektedir” ifadesi de çarpıtmadır ve hiçbir araştırma ve bilgiye dayanmamaktadır. Çünkü bu hayvanlar “ortamlardan” değil, AİLE EVLERİNDEN genelde POLİS zoru ile alındı. Dolayısı ile ortamlarına bırakılmaları değil, ailelerine geri verilmesi talep ediliyor ve yeni yasada bu yer alıyor.
SONUÇ ve TALEP: Bu tür bilgisizlik ve hayvan düşmanlığı içeren ve hayvanların ölüm kararı demek olan MÜTALAANIN yasaya ve vicdana uygun hale getirilmesini, yasayı yazan Sn Yunus Kılıç ve Sn Mustafa Yel ile istişarede bulunulmasını, Adalet Bakanlığından görüş alınmasını, tüm belediyelere yasaklı ırkların sahiplerine geri verilmesinin yazılmasını talep ediyoruz. .
Nesrin Çıtırık
HayKonfed Başkanı
============================