EgeFed - Ege Hayvan Hakları Federasyonu Genel Kurulu ve Sonrası Urla, Bergama, Dikili, Seferihisar, Kuşadası Raporu

Tarih: 11/09/2015
Değerli Dostlar,

Hayvan Hakları Konfederasyonu kuruluşu için gün saymaya başladık. 3. Üye federasyon  Ege Hayvan Hakları Federasyonu genel kurulu yapıldı. Ülkenin genel durumuna paralel olarak gerek mecliste bekleyen Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı ve gerekse genel hayvan hakları konusunda resmi kurumların yasayı uygulamalarında ciddi sıkıntılar var. Bu bağlamda, kurumların ve toplumun karşısına konfederasyon olarak çıkmamız büyük önem taşımakta. Hem EgeFed Genel Kurulu hem de federasyonlarımızın yaptıkları bölgesel çalışmayı bilgilerinize sunuyoruz.
Prof Dr Mirat Gürol... AnadoluFed ve MarmaraFed Onur Kurulu Başkanı
Şebnem Aslan......... MarmaraFed Başkanı
Funda Bayrı..............EgeFed Başkanı
Nesrin Çıtırık.............AnadoluFed Başka

Hayvan Hakları Konfederasyonu Kurucular Kurulu, 
Ege Hayvan Hakları Federasyonu, 
Marmara Hayvan Hakları Federasyonu ve 
Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile EGE ÇALIŞMASI Raporu
1. 29 Ağustos Cumartesi Günü:
Ege Hayvan Hakları Federasyonu genel kurulu, üye Dernekler ve Delegeler ile bölgesel değerlendirme ve EgeFed çalışma takvimi toplantısı.
2. 30 Ağustos Pazar Günü: 
Urla Belediye Bakımevi Durum Tespit Ziyareti ve Rapor Ön Hazırlığı, Belediye Başkanı ile görüşme ve Urla'da Urla Hayvan Hakları Hareketi Grubu üyeleri ve gönüllü dostlara Yasal Bilgilendirme Toplantısı
3. 31 Ağustos Pazartesi Günü: 
= Bergama Belediyesi Mevcut Bakımevi ve yeni yapılacak bakımevi Durum Tespit Ziyareti, Yetkililer ile görüşme, Bergama Hayvanları Koruma Derneği ile Yasal Bilgilendirme ve rapor ön hazırlık Toplantısı, Hayvan Hakları Konfederasyonu TÜZÜĞÜNÜN imzalanması
= Dikili Belediyesi Bakımevi Durum Tespit Ziyareti, Belediye Başkanı ile görüşme, DİHAYKO ile Rapor ön Hazırlığı çalışması.
4. 1 Eylül Salı Günü:
Seferihisar Belediye Bakımevi Durum Tespit Ziyareti, SEHAYDER ile Rapor Ön Hazırlığı, Koordinatör ile görüşme,
İzmir Özdere Belediye Bakımevi Yerel Gönüllü ile Durum Tespit Ziyareti,
Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Kuşadası Bakımevine, yerel gönüllüler ve temsilciler ile durum tespit ziyareti, Rapor ön Hazırlığı, gönüllülere yasal bilgilendirme toplantısı, Belediye'nin yeni atanan Sorumlu Veteriner hekimi ile toplantı.
Dört Gün süren Federasyonlar ve üye dernekler ile 6 ilçede bakımevi ziyaretleri, gönüllülere bilgilendirme toplantıları, belediye başkanları ve yetkililer ile görüşmelere ilişkin detaylı bilgileri, hem tarafımızdan hem de gönüllülerce takibi için paylaşıyoruz:
1. 29 Ağustos Cumartesi Günü:
Ege Hayvan Hakları Federasyonu genel kurulu, üye Dernekler ve Delegeler ile bölgesel değerlendirme ve EgeFed çalışma takvimi toplantısı:
AnadoluFed ve MarmaraFed Başkanları ile Hayvan Hakları Konfederasyonu Kurucu Kurulu üyesi Timur Ugan'ın da katılımı ile EgeFed Genel Kurulu yapıldı. Başkanlığa Funda Bayrı, Başkan Yardımcılıklarına Av. Nevzat Çetin ve İbrahim İnanç, Sayman Fevziye Özkan, Genel Sekreter Serpil Dereli, üyeliklere de Nazan Ardanuş, Suna Sezer getirildi.
Bergama Berhayko Başkanı Mimar Emel Ürper, ÇİVHAYKO Başkanı Mimar Mine Orhan, DİHAYKO Başkanı Nihal Altıncı denetim kurulu üyesi oldu.
SEHAYDER, AKYAKA Keçi Derneği, DİHAYKO, BERHAYKO ve ÇİVHAYKO üye derneklerin delegeleri de organlarda görev aldılar. Bölgesel çapta yapılacak çalışmalar genel kurulu sonrası görüşüldü.

EgeFed Genel Kurulu, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve DELGELER ile..

egefed_gk6

2. 30 Ağustos Pazar Günü: 
Urla Belediye Bakımevi Durum Tespit Ziyareti ve Rapor Ön Hazırlığı, Belediye Başkanı ile görüşme ve Urla'da Urla Hayvan Hakları Hareketi Grubu üyeleri ve gönüllü dostlara Yasal Bilgilendirme Toplantısı: 
Hareket üyesi arkadaşlar ile buluşulup Urla Belediyesi bakımevine gidildi. Tepelerin ardında, kışın ulaşılması imkansız olan, hiç bir yasal koşulu taşımayan, hayvanlar için bir ESİR KAMPI bir SÜRGÜN YERİ olan bu bakımevinin kapatılması, şehre yakın bir yerde kısırlaştırma istasyonu kurulması için hemen oradan Orman Su İşleri İzmir İl Müdürü Hayati Binboğa arandı.
Bölge müdürü ile de görüşüldü.
Daha sonra Urla Belediye Başkanı Sn Sibel Uyar ile 3 federasyon olarak görüşüldü. Hiç bir kayıt, tedavi, bakım olmayan bu esir kampının kapatılması, ve yakın ulaşımı kolay yere istasyon yapılması, bu yapılıncaya kadar mevcut yerde veteriner hizmetlerinin gerçek anlamda yapılması, belediye bünyesinde gönüllülerin de yer alacağı Hayvan Hakları Masası oluşturulması önerildi.
Başkan, barınaktaki sorunları bildiğini, çözüm için rapor istediğini, hayvanların iyi yaşam koşullarına kavuşacağı tüm talepleri yerine getirmeyi kendisinin de istediğini ifade etti. Yerel gönüllüler ile birlikte takip yapılacak.
Sonra, hem Urla Hayvan Hakları Hareketi üyeleri hem de başka yerlerden gelen gönüllü dostlara yasal bilgilendirme toplantısı yapıldı.
urla_bakimevi_ziyaret1
URLA BELEDİYE BAŞKANI Sn. SİBEL UYAR ile görüşmemiz

 urla_beld_baskani_gorusme

3. 31 Ağustos Pazartesi Günü:

Bergama Belediyesi Mevcut Bakımevi ve yeni yapılacak bakımevi Durum Tespit Ziyareti, Yetkililer ile görüşme, Bergama Hayvanları Koruma Derneği ile Yasal Bilgilendirme ve rapor ön hazırlık Toplantısı, Hayvan Hakları Konfederasyonu TÜZÜĞÜNÜN imzalanması:

EgeFed Başkanı Funda Bayrı, yk üyesi Fevziye Özkan, MarmaraFed Başkanı Şebnem Aslan ile Önce Bergama Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Mimar Emel Urper ile buluşulup bakımevine gidildi. Tabii klasik tüm belediyelerdeki gibi, tedavi olmayan, bakım ve hijyen olmayan, hayvanların toplanıp yok edilme şikayetleri de olan görüntüler burada da vardı. Belediyenin Veteriner İşl Müdürü Mahmut Bey de barınağa geldi. Belediyenin şehrin 17 km dışında çam ormanlarının hemen bitişiğinde bir yere BÜYÜK BİR BAKIMEVİ projesi olduğunu söyledi. Her yerde bu hikaye var.

Proje var deyip oyalama veya projeyi hayata geçirip orası üzerinden hayvanları yok etme politikalarını biliyoruz. Bu projenin kesinlikle hem orman yangını hem de uzaklığı nedeni ile iptal edilmesi gerektiğini, yasaya da aykırı olduğunu, bunun yerine mevcut yerin düzenlenmesi ve tadilatını, orada bakım tedavi ve kısırlaştırma yapılması istediğimizi Mahmut Bey'e anlattık.

BERHAYKO üyeleri sevgili dostlarla hem durum tespit ön raporunu hazırladık hem de yasal bilgilendirme toplantımızı yaptık.

Daha sonra üye derneğimiz BERHAYKO üyelerinin de katılımı ile 3 Kurucu Başkan Hayvan Hakları Konfederasyonu Tüzüğünü imzaladık. Mutlu ve güzel bir gündü. Taleplerimizin kabul edildiği, eski bakımevinde tadilatlar başlayacağı konusunda da haberler gelmeye başladı. Dikili'de beklendiğimiz için belediye başkanı ile görüşemeden Bergama'dan ayrıldık. Başta dernek başkanı Emel Urper olmak üzere, tüm dostlara kalbimizi bırakıp oradan ayrıldık.

BERGAMA da sevgili BERHAYKO Üyelerinin de katılımı ile Konfederasyon Tüzüğünü imzaladık.

 haykonfed_tuzuk_imza

Dikili Belediyesi Bakımevi Durum Tespit Ziyareti, Belediye Başkanı ile görüşme, DİHAYKO ile Rapor ön Hazırlığı çalışması.
Bergama sonrası DİHAYKO Başkanı Nihal Altıncı ve Başkan Yardımcısı Serpil Dereli ile buluşup Dikili Barınağına gittik. Durum içler acısı tabii ki her yerde olduğu gibi. Fakat yine her yerde olduğu gibi yüreği elinde mücadele eden can dostlarımız orada da vaz geçmeden savaşıyorlar. Zaman sınırlaması nedeni ile TÜM GERÇEKLERİ en açık ve net hali ile telefonda Belediye Başkanına anlattık. Başkan 2 aydır rahatsız olduğunu, bu günkü kötü görüntülerin bundan kaynaklandığını, en kısa zamanda tüm taleplerin yerine getirileceğini söyledi. Daha da önemlisi oranın genç veteriner hekimi Oğulcan Bey, acı ve sert söylemlerimizi haklı bularak en kısa zamanda tüm olumsuzlukların giderileceğini ifade etmesi oldu. Dikili'den ayrıldıktan sonra Oğulcan Bey'in telefonla arayıp bilgi vermesi ise, iyi niyetinin en önemli göstergesi. Belediyede de hareket başladı. Somut neticeler alınınca sizinle paylaşacağız. Tabii ki sıkı biçimde takip etmeye devam edeceğiz.
 DİKİLİ BELEDİYESİ BAKIMEVİNDE

 dikili_bakimevi2

dikili-bakimevi1

4. 1 Eylül Salı Günü: 
 Seferihisar Belediye Bakımevi Durum Tespit Ziyareti, SEHAYDER ile Rapor Ön Hazırlığı, Koordinatör ile görüşme,
İzmir Özdere Belediye Bakımevi Yerel Gönüllü ile Durum Tespit Ziyareti,
Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Kuşadası Bakımevine, yerel gönüllüler ve temsilciler ile durum tespit ziyareti, Rapor ön Hazırlığı, gönüllülere yasal bilgilendirme toplantısı, Belediye'nin yeni atanan Sorumlu Veteriner hekimi ile toplantı.
seferihisar_bakimevi2
seferihisar_bakimevi01
seferihisar_bakimevi3
kusadasi_kolaj_topuklu
SEFERİHİSAR  Belediye Bakımevine SEHAYDER Başkanı Fevziye Özkan ile birlikte DURUM TESPİT ziyareti yaptık. Bakımevi Genel Koordinatörü, uygar, iletişime açık, dışarıdan gelen görüşlere önem veren değerli bir yönetici olan Sn Bülent Köstem ile bakımevini detaylı dolaştık.
1.En önemli eksik, kışın hayvanların içine gireceği KAPALI alan hemen hemen (bir kaç kötü klübe dışında) yok gibi. Acilen her bölmeye en az 10 ar tane olmak üzere izolasyonlu kulübeler konması gerek. Aksi takdirde kışın donarak soğuktan ölen çok hayvan olur. Çevre fenslere de şeffaf koruma perdeleri yapılmalı.
2. Beton üzerine konacak paletler de yok. Her bölmeye 20 tane palet konması gerek.
3. Hayvanlar çevresi yerden 1 metreye yakın yükseklikte dışarı bağlantısı olmayan havuz tipi daracık bahçeler içinde. Köpekler duvara yaslanıp yükselirlerse insan görüyorlar. Köpekler gibi insan görmek isteyen hayvanları izole etmek yanlış bir uygulama. Bu beton duvarlar mutlaka yerden en fazla 20 cm olarak alçaltılmalı.
4. En önemlisi, çevrede yeşil alanlar dururken, hayvanların koşup oynayamayacağı DAR ALANLARA mahkum edilmişler. Acilen bu bölmelerin yeşil alanlara açılması gerek.
5. Güneş sabah ve öğleden sonra olduğu gibi bölmelerin içinde. Hayvanlar sadece 1 metrelik gölgelik alan bulup sığınıyorlar. Gölgelikler bahçelerin yarısına kadar uzamalı.
Bunun dışında yönetim, bakım ve tedavi olarak Sn Bülent Köstem yönetiminde Seferihisar bakım evinin en iyi duruma geleceğine inanıyoruz. Durum tespit raporumuzu belediyeye sunduk.
Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Kuşadası Bakımevine, yerel gönüllüler ve temsilciler ile durum tespit ziyareti, Rapor ön Hazırlığı, gönüllülere yasal bilgilendirme toplantısı, Belediye'nin yeni atanan Sorumlu Veteriner hekimi ile toplantı.
Federasyonlar olarak AYDIN Büyükşehir Belediyesine bağlı olan KUŞADASI Bakımevine, Kuşadasındki gönüllüler ve temsilcilerimiz ile gittik. Tek kelime ile hayvanlar için FELAKET olan bir bakımevi. Tedavi yok, ilaç yok, veteriner hekim yok (sayılır), hayvanlar hasta, gözlerine kadar keneli, ciltleri yara içinde, pek çok yerde gölgelik olmadığı için ya kapalı odada yanıyor ya da beton açıkta güneş altında kavruluyor. 250 ye yakın köpeğe 3-4 kova KOKMAYA yüz tutmuş ağırlaşmış bulamaç yemek geliyor. Kayıt yok, kısırlaştırma yok, korkak ev hayvanları büyük hayvanların içine konmuş. Uyuz hayvanlar sağlıklı hayvanların içinde. Sadece Kuşadası değil, Aydın'a bağlı bütün ilçelerde durum aynı.
Hayvan severler CHP li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na ulaşamıyor.
Belediyeye DURUM TESPİT RAPORUNU yolluyoruz.
Aydın'da bulunan bütün basın kuruluşları, uluslararası kuruluşlar ve CHP nin Türkiye'de ki bütün il ilçe teşkilatları, böylesine başarılı bir belediye başkanının bulunduğu şehirde HAYVANLARA UYGULANAN ZULMÜ öğrenecek. Belki o zaman Sn. Özlem Çerçioğu, kendisine bağlı bir yerde hayvanlara yaşatılan cehennemi öğrenmiş olur.
kusadasi1 kuasadasi4 kuadasi2
Genel İçerik
Tavport Ayrıcalıklı, hızlı ve güvenli online seyahat sitesi
Her Rezervasyon
Hayvan Dostlarımızı
Sevindiriyor!
Omron Endüstriyel Otomasyon
Hayvan Refahını
Sağlamak İnsanlık
Görevidir.
haykonfed.org
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram