Hayvanseverler Belediye Başkanları ile Buluşuyor. ( Taleplerinizi Hazırlayınız)

Tarih: 09/04/2019
bel_baskan_sozveriyormusunuzHayvanseverlerin Bilgilerine,
Yeni seçilen veya yeniden seçilen başkanlara sunulmak üzere, bulunduğunuz şehrin sahipsiz hayvanlara yönelik sorun ve çözüm önerilerinizi içeren "KISIRLAŞTIRMA ve HAYVANLARI KORUMA KANUNU'NUN UYGULANMASI TALEBİ" yazısı hazırlayınız. Buna kamuoyu desteği sağlamak için, sosyal medya ve yazılı basın yolu ile topluma, muhtarlara ve belediye meclis üyelerine imkan olursa bizzat giderek TALEP yazısını, KISIRLAŞTIRMA yapılmasını ön plana çıkartarak anlatınız. Kısırlaştırmayı ön plana çıkardığınızda, karşı taraftan gelecek "Ama falanı kovalamışlar, filanı ısırmışlar" tepkisinin önünü hemen kesmiş olacaksınız. Kanunu'nu uygulamayı hemen peşinden dile getirdiğinizde ise, zaten hiç bir TC vatandaşı buna hayır diyemeyeceği için güçlü bir başlangıç yapmış olacaksınız.

Bu ana başlıklardan sonra aşağıdaki ÖRNEK YAZIDAKİ hususları şehrinize uyarlayarak TALEP yazınızı hazırlayınız, dağıtımdaki tüm kurum ve kişilere de ayrıca elden veya mail ile yollayınız.

Nesrin Çıtırık 
HayKonfed 
=========================
KONU: Belediyeden sahipsiz hayvanlara yönelik sorun ve çözüm önerilerimizi içeren "KISIRLAŞTIRMA ve HAYVANLARI KORUMA KANUNU'NUN UYGULANMASI TALEBİMİZ" hk.
YASAL DAYANAK: Hayvanları Koruma Kanunu ve Yönetmeliği, Uluslar Arası Anlaşmalar,
BİLGİLENDİRME ve GEREĞİ İÇİN DAĞITIM: Valilik, Kaymakamlık, DKMP İl Müdürlüğü, TÜM MUHTARLAR, Belediye Meclis Üyeleri, Partilerin Yönetim Kurulları, Basın Kuruluşları.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINA,
Sahipsiz kedi ve köpeklerin çoğalmalarının KONTROL ALTINA ALINMASI, "toplu yaşam alanlarında esir edip, zehirleyip, öldürüp veya çöplüğe, ormana kırsala ve başka şehirlere atma" gibi insanlık ve yasa dışı yollarla değil, ancak "KISIRLAŞTIRMA ve HAYVANLARI KORUMA KANUNU UYGULANARAK"  mümkün olur.
Bu bağlamda yasal taleplerimiz:
1. Sahipsiz hayvanların üremesini kontrol edecek TEK YOL olan KISIRLAŞTIRMANIN bilimsel, tıbbi ve etik kurallara uygun koşullarda EHİL VETERİNER HEKİMLERCE yoğun olarak yapılması için "KISIRLAŞTIRMA ve TEDAVİ MERKEZLERİ" kurulmasını ve mutlaka 24 saat hizmet vermesini talep ediyoruz. (((((Büyük şehirler için TAM TEŞEKKÜLLÜ HAYVAN HASTANESİ talep edilecek)))
2. Kedileri belediye ekiplerinin yakalaması oldukça zordur. Onları besleyen gönüllülerin kolayca yakalayıp kısırlaştırmaya götürmeleri açısından, kolayca ulaşılacak merkezi yerlere “KEDİ KISIRLAŞTIRMA ve ACİL TEDAVİ ÜNİTELERİ” yaptırılmalıdır. Bu merkezlerde, hem sokaklardaki kediler hem de gönüllülerin ev ve bahçelerinde koruma altına almış oldukları sahipsiz kediler için kısırlaştırma ve küçük vakalarda tedavi hizmeti sağlanmasını talep ediyoruz.
3. Hayvan ambulansı ve donanımlı taşıma araçları alınmasını,  gerekli sayıda veteriner hekimler, veteriner teknikerleri, hayvan bakıcıları ve genel hizmet görevlileri sağlanmasını ve yasada belirtilen şekilde sürekli eğitilmelerini talep ediyoruz.
4. Köpek ve kedilerin bulundukları yerde KISIRLAŞTIRILMIŞ olarak yaşatılması kanunda 6. Madde ile  güvence altına alınmış yasal bir zorunluluktur. Hayvanların herhangi bir şekilde TOPLANARAK bir bakımevine hapsetmek, hem hayvanların yaşam hakları açısından hem de maddi ve fiziki kaynak açısından çok yüksek maliyetler çıkaracağı ve maliyet sürekli artacağı için uygulanabilir değildir. Bu tür toplamalar öldürmelere kılıf olmaktadır. Ayrıca, hayvanları toplayıp başka ilçelere, kırsala veya çöplüklere atmak ise, bu atımların karşılıklı olarak yapıldığı da göz önüne alındığında, sahipsiz hayvan sayısını PATLATARAK ARTIRMAKTADIR ve tabii ki yasaya da aykırıdır. Bu bağlamda, 6. Maddenin belediyenizce de titizlikle uygulanmasını talep ediyoruz.
5. Kısırlaştırıldıktan sonra sokağa bırakılan hayvanların, sokaklardaki yaşamlarını-desteklemek için “Besleme Odakları, Suluklar, Yasal Uyarı Tabela ve YASAL UYARI Afişlerini” yaptırılmasını,  parklara “hayvan sevgisi ve yasal duruma ilişkin tabelalar” koydurulmasını, ayrıca besleme odaklarına mama-yemek konması için için besleme ekibi ve arabası görevlendirilmesini talep ediyoruz.
6. Sokaklardaki sahipsiz kedi ve köpeklere bakan, mağdur ve zor durumdaki gönüllülere her ay düzenli olarak KEDİ MAMASI, köpek bakan gönüllülere de KÖPEK MAMASI DESTEĞİ verilmesini talep ediyoruz.
7. Kent Konseyi bünyesinde Hayvan Hakları Masası oluşturulmasını talep ediyoruz.
8. Topluma ve okullara hayvan haklarına yönelik, şiddete karşı merhamet ve sevgiyi geliştiren EĞİTSEL çalışmalara yeterli bütçe ayırıp, yeterli ve gerekli sayıda kitapçık, broşür bastırılmasını, bilboardlarda afişler yaptırılmasını  talep ediyoruz.
9.  Hayvanların toplanması, kısırlaştırılıp aşılanması, sahiplendirilmesi ve kısırlaştırma sonrası alındığı yere bırakılması ve sahipsiz hayvanlara yönelik tüm hizmetlerde, Hayvanları Koruma Kanunu’nundaki hükümler gereği, başta Hayvan Hakları STK ları, hayvan severler ve gönüllüler olmak üzere, Baro Hayvan Hakları Komisyonu, Veteriner Hekimler Odası iletişim ve işbirliği içinde çalışılmasını, İl Hayvanları Koruma Kurullarına en az başkan yardımcısı düzeyinde katılım sağlanmasını, kurulda alınan kararların uygulanmasını talep ediyoruz.
TC İSİM

Genel İçerik
Tavport Ayrıcalıklı, hızlı ve güvenli online seyahat sitesi
Her Rezervasyon
Hayvan Dostlarımızı
Sevindiriyor!
Omron Endüstriyel Otomasyon
Hayvan Refahını
Sağlamak İnsanlık
Görevidir.
haykonfed.org
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram