TBMM yi Sunulmak Üzere GİZLİ Olarak Hazırlanan Kanun Tasarısına İlişkin ÖNEMLİ UYARILAR

Tarih: 22/04/2021

gizli_kanun_teklifiHayvanlara işkence vahşet uygulayan SAPIKLARA ceza getirmek kılıfı ile, öncelikle sokak hayvanlarının ve evlerdeki hayvanların mevcut  kanun ile kazanılmış haklarının geri alınması planı devreye sokuldu, son 16 yıldır olduğu gibi.
Kanun teklifi STK lardan gizli olarak kapalı kapılar ardında, “yaşamları boyunca bir tek Belediye Bakımevine gitmemiş, belediyelerin çöplüklere, dağlara, ormanlara attığı hayvanların nasıl acı ile can verdiğini görmemiş” bürokrat ve milletvekillerince hazırlanıyor. 1389 belediyenin ana sorununun birbirlerine “hayvan atmak” olduğunu, 1200 belediyede kısırlaştırma ve tedavi bakımevinin bile olmadığını bilmeyenler sizce ÇÖZÜME YÖNELİK bir yasa hazırlayabilir mi?
Lütfen TEK TEK OKUYALIM:
1.) Asıl köpek popülasyonu kırsalda olmasına rağmen, belediyelere ek yük getirmemek için, nüfusu 20 000 den az olan ilçelerde, kısırlaştırmalar için YENİ VETERİNER HEKİMLER alınması yerine, zaten iş yükü fazla olan TARIM MÜDÜRLÜKLERİNİN veteriner hekimlerine KISIRLAŞTIRMA “ek iş” olarak yükleniyor. Türkiye'de BİNLERCE Veteriner Fakültesi mezunu genç hekim var. Eğer tıbbi ve etik koşullarda KISIRLAŞTIRMA seferberliği hedefleniyor ise, bunun “tıbbi ve fiziki alt yapısının belediyelerce oluşturulması ve bu genç mezunların işe alınması” gerekmez mi?
2.) Yasayı uygulatma görevi verilmiş olan DKMP Müdürlüklerinin kadrolarını güçlendirmek yerine, görevin birazını TARIM MÜDÜRLÜKLERİNE yüklüyorlar, yani iki başlı bir yönetim ve uygulama geliyor. Yani asli görevleri, büyükbaş hayvancılık, gıda, besi, kesim, mezbaha, kesim sonrası kontrol görevleri olan Tarım Müdürlüklerine, Hayvan Hakkı İhlallerine yönelik görevler verilecek. !!!! Oysa 16 yıldır yasa konusunda ciddi uygulama tecrübesi edinen DKMP lerin eksik olan kadrolarının tamamlanması bu yasada yer almıyor, görev zaten iş yükü fazla olan diğer bir kurum ile paylaştırılıyor.
3.) Ev hayvanlarını "İSTİF ve BAĞIŞ TOPLAMA" ve "hayvan refahı" bahanesi sınırlıyorlar. İstif evlerindeki hayvanların belediyelerin kanlı ellerinden kurtarılmış hayvanlar olduğunu göz ardı ediyorlar. Dillerine 10 metrekarede 50 hayvanı dolamışlar. Oysa 50 hayvan kapasiteli belediye barınağına 500 hayvan ile ÖLÜM İSTİFİ yapan belediyeleri ağızlarına bile almıyorlar. Ev söz konusu olunca HAYVAN REFAHI VAR. Ama belediyelerin zulüm vahşet barınakları olunca REFAH söz konusu bile değil.
4. Dev Akvaryumlar, yunus parkları, hayvanat bahçeleri ve hayvanların eğlenceye yönelik kullanılmaları da pratikte devam ediyor.
5. Yasaklı ırklar için "ÜRETİM kontrollü çözüm" değil, aksine güçlü çene diye kapsam genişletiliyor. Üretim çiftliklerine ciddi denetim gelmiyor. Sokak hayvanı sayısı kısırlaştırma ile kontrol altına alınıncaya kadar, çözüme katkı için ÜRETİMİN YASAKLANMASI kabul görmedi. "Katalogdan Satış" diye hayvanları tamamen MAL kapsamında gören TUHAF ve hayvan haklarına aykırı MODELLER bulundu. İnternet satış ve üretimleri için ciddi kurumsal tedbirler yok.
6.) Belediyelerin hayvanlara yönelik çalışma ve tutumların bilmedikleri için, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kayseri, Gaziantep, Aydın, Konya ve diğerleri gibi HER BİRİ küçük bir devletin bütçesine sahip olan belediyelere, bakımevi ve kısırlaştırma için DEVLET ten bütçe aktarılmasını konuşuyorlar. Bu belediyelerin parasızlıktan değil ZULMÜ tercih ettiklerinin farkında bile değiller.
7.) DENEYE sokak hayvanları da gönderilmesinin yolu daha da açılıyor. Son 20 yılda yurdumuzda 10 000 lerce hayvan üzerinde deney yapılmasına rağmen, bir tek yeni ilaç, yeni yöntem, yeni cihazlar, yeni bilimsel tedavi yolları vs vs bulunmuş değil. Biz tavşanları, fareleri, domuzları, koyunları deney faciasından kurtarmaya çalışırken, sokak kedi ve köpekleri de canlı canlı kesme, yakma, kör etme vs vs muamelelere daha kolayca yollanması gündemde.
Zaten, "avcılık, çiftlik hayvanları, yük hayvanları ve diğer başka hayvan türlerine ilişkin hayvan hakkı ihlalleri" gibi konular yok hükmünde.
SONUÇ: Tasarının tüm maddeleri üzerinde STK ların madde madde görüşü alınmadan çıkartılacak her KANUN, mevcut kanunumuzu MUMLA aratacak. Bu yanlış karar ve maddeler nedeni ile sokak ve ev hayvanlarına SÜRGÜN ve Sahipsiz Hayvanların Üremesinde PATLAMA döngüsü bu kez de kanun koruması altında gelecek.
TALEP: Bunun için talebimiz, KANUN TEKLİFİ komisyona sunulmadan STK ların madde madde görüş ve önerileri alınarak birlikte hazırlanmalıdır.

Nesrin Çıtırık / HayKonfed Başkanı

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1839004076262578&id=100004590090826

Genel İçerik
Tavport Ayrıcalıklı, hızlı ve güvenli online seyahat sitesi
Her Rezervasyon
Hayvan Dostlarımızı
Sevindiriyor!
Omron Endüstriyel Otomasyon
Hayvan Refahını
Sağlamak İnsanlık
Görevidir.
haykonfed.org
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram