Veganizm ile ilgili tüm sorularınızın cevapları burada

Tarih: 21/03/2018

36

1.Proteini nereden alırsınız? 
Kabuklu yemişlerden, fasulyelerden, tofu ve buğday gluteninden (seitan), protein bu bitkilerde bol miktarda bulunur. Yeterli protein için ete ihtiyacınız yok. Hayvansal ürünlere hoşça kal deyin, bunlar yerine daha sağlıklı ve merhametli yiyecekleri deneyin!

2. Süt ürünleri ve yumurtadaki sorun nedir?
Süt ürünleri ve yumurta için çiftliklerde büyütülen hayvanlar muazzam acılara katlanmak yanında çoğunlukla en sonunda et olurlar.

3. Vegan besinler daha mı pahalı? 
Bazı insanlar pahalıya mal olacağını düşündükleri için et yemeyi asla bırakmayacaklarını iddia ederler. Aslında vejetaryen beslenmek inanılmayacak derecede makul fiyatlıdır.

4. Bitkiler acıyı hissetmiyorlar mı?
Bitkilerin beyin ya da merkezi sinir sistemi yoktur yani onlar acıyı hissetmezler. Yarım kilo et üretmek için de 7,5 kilo tahıl kullanmak gerektiği göz önüne alındığında, eğer ki bitkiler hakkında cidden kaygı duyuyorsanız, her halükarda et yemekten kaçınmalısınız.

5." İnsanca yetiştirilmiş" et daha mı iyi?
Et, süt ürünleri, yumurta üzerinde; "kafessiz", "serbest dolaşan", “ açık alanda yemlenen” gibi hümanist etiketler görebilirsiniz. Bu aldatmacalara kanmayın! Et için yetiştirilen tüm hayvanlar aynı şiddetle ve gereksiz ölümlerle karşı karşıya kalacaklardır.

6. Bir atlet vegan diyeti yapabilir mi?
Büyük maratoncu Rich Roll ve olimpiyat şampiyonu Carl Lewis' den US Open tenis şampiyonu Serena Williams’ a kadar tüm veganlar, yıldız bir atlet olmak için hayvan işkencesini desteklemenize gerek olmadığını kanıtlıyorlar.

7. İneklerin sütünün sağılması gerekmez mi?
Açıkça görülebildiği halde, bazı insanların süt üretim süreci hakkında fikri yok. Süt üretmek için ineklerin hamile kalması veya bebeğinin henüz doğması gerekir. Diğer memeliler gibi ineklerin de sütünün salgılanması sadece kendi bebekleri içindir. Dünya üzerindeki her türden anne sütü sadece ve sadece kendi yavrusu için salgılar!

8.Ya ıssız bir adada sıkışıp kaldıysanız ve yemek için başka bir şey yoksa? 
Kendinizi ıssız bir adada bulduğunuz bir sonraki seferde konuyu yeniden değerlendirirsiniz, fakat o zamana kadar...

9. Sağlıklı olabilmek için ete ihtiyacınız yok mu? 
Araştırmalar, besin değeri yüksek bitkisel beslenmeye dayalı diyetin sağlık için faydalı olduğunu kanıtlamaya devam ediyor. Vegan diyeti kazan- kazan durumudur: Çiftlik hayvanlarının kendi yaşamlarını sürdürmelerine izin verirken, daha uzun ve sağlıklı bir hayat sürersiniz.

10. Herkes vegan olursa, bütün çiftlik hayvanlarına ne olur?
Et tüketimi azalırsa, daha az hayvan suiistimal ve ihmal edilen bir yaşam için üretilir. Bu kadar basit.

11. İnsanların acılarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? 
Hem vegan olup HEM DE insanların acılarını sonlandırmak için çalışamayacağımızı kim söyledi? İnsani vegan diyeti seçerek hayvanlar kadar insanlara da yardım ediyor olacaksınız!

Veganlığa geçiş süreci ile ilgili bilgileri sonraki yazılarımızda bulabilirsiniz...

Çeviri: Nil Şeyda Şahingöz

Adaletli olun. Vegan Yaşayın. Diğerlerini Bilgilendirin.

Genel İçerik
Tavport Ayrıcalıklı, hızlı ve güvenli online seyahat sitesi
Her Rezervasyon
Hayvan Dostlarımızı
Sevindiriyor!
Omron Endüstriyel Otomasyon
Hayvan Refahını
Sağlamak İnsanlık
Görevidir.
haykonfed.org
crossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram